ZBOG "JAO BOŽE!" OTPUŠTENA S RTV: MLADA VODITELJKA SKUPO PLATILA LAPSUS U PROGRAMU! Kažnjena jedina iz cele ekipe

Autor:

Vesti

26.06.2024

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije pogledao montiran prilog u kom su se Zorani Nikoletić otrgle dve reči, ali je samo onda radila po ugovoru o delu

ZBOG "JAO BOŽE!" OTPUŠTENA S RTV: MLADA VODITELJKA SKUPO PLATILA LAPSUS U PROGRAMU! Kažnjena jedina iz cele ekipe

Foto: Printscreen

Zorana Nikoletić (24) dospela je u žižu javnosti pošto je dobila otkaz na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) jer je u Dnevniku emitovana verzija vremenske prognoze s njenim lapsusom. Iako su u lancu proizvodnje i emitovanja programa svi napravili propust, samo su se na ovoj devojci kola slomila.

PODRŠKA KOLEGA

Naime, sporni potez rukovodstva RTV usledio je pošto je u Dnevniku, emitovanom 17. juna, pušten prilog vremenske prognoze, u kom je Zorana Nikoletić zastala u pola rečenice posle čega se otrglo "jao Bože!" Oštra odluka menadžmenta RTV naišla je na žestoku i nepodeljenu osudu javnosti, a naročito posle njenog objašnjenja da ta prognoza nije emitovana uživo, već je puštena verzija priloga s lapsusom, umesto drugi deo, gde je sve bilo ispravno urađeno.

Zorana Nikoletić smatra da je dobila otkaz jer jedina ima ugovor o delu. Podržavaju je i starije kolege, pa su pokrenule peticiju da je vrate na posao. Reagovali su i sindikati s istim zahtevom.

- U jednom terminu snimamo nekoliko prognoza koje se emituju tog i narednog dana u okviru podnevnog Dnevnika i Jutarnjeg programa. Nekoliko minuta pre sporne prognoze emitovana je varijanta u 16.55, koja je bila sasvim u redu, kao i ona u emisiji "Agrodnevnik", pa u Vojvođanskom dnevniku u 22 sata, i sledećeg dana u jutarnjem programu i podnevnom Dnevniku. Samo ta jedna prognoza bila je s greškom. Dok je materijal montiran, pokvario se računar u montaži. Niko od nas nije pregledao finalni proizvod, ni urednica, ni montažer, niti kolege iz realizacije programa, pa ni ja. Svi smo napravili propust, ali sam samo ja dobila otkaz jer sam radila po ugovoru o delu - rekla je Zorana Nikoletić za Vreme.

Foto: Printscreen

Zorana Nikoletić napravila je lapsus

Ona je kazala da prethodno niko nikada nije imao nijednu zamerku na njen rada i profesionalnosti, čak naprotiv.

- Svako ko je imao priliku da sarađuje sa mnom imao je samo reči hvale za mene i moj rad - kaže Zorana.

Sindikati zaposlenih na RTV zatražili su da se preinači kazna i da ona bude vraćena na posao.

PRETERANA STROGOST

- Greške se dešavaju, nije ni prva ni poslednja, niti svojstvena samo našoj kući. Problem je u zloupotrebi ugovora o privremenim i povremenim poslovima i činjenici da mlada koleginica sigurno ne bi bila tako drakonski kažnjena da je imala ugovor na određeno ili neodređeno vreme, kakav zaslužuju svi zaposleni u pokrajinskom javnom servisu - naveli su iz sindikata.

I Predrag Azdejković, član UO RTS, smatra da je otkaz suviše oštra mera.
- Ljudi imaju pravo na greške, na njima se uči. Nadam se da će RTV sindikat istrajati u zaštiti svoje koleginice - kazao je Azdejković za Srpski telegraf.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Predrag Azdejković

Direktor neumoljiv: To nije greška, nego nemar

Generalni direktor RTV Goran Karadžić izjavio je da je taj propust dovoljan za prekid saradnje sa Zoranom Nikoletić.

- Apsolutno. To nije greška, to je nemar - rekao je Karadžić.

Republika

Foto: Tanjug/NENAD MIHAJLOVIC

Goran Karadžić

Radila od studija, a nije dobijala ni minimalac

Zorana Nikoletić je na RTV počela da radi još tokom studija, pošto je nakon položenog ispita iz televizijskog novinarstva imala sedmodnevnu praksu. Posle volontiranja dobila je ugovor o delu.

- Plata za koju sam radila nije bila čak ni minimalac, ali to nije ni bitno sada. Stekla sam iskustvo, nadogradila sam stečeno znanje s fakulteta i upoznala divne kolege - kaže Nikoletićeva.

Upravo su joj kolege, među kojima i onih koje rade na RTV nekoliko decenija, pružile podršku, na čemu im je zahvalila.

U međuvremenu je Zorana diplomirala novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, radila je i kao reporter i novinar-saradnik za emisije "Dobro jutro, Vojvodino!" i "Novosadske razglednice", pa je bila novinar i voditelj "Dečijeg TV dnevnika", a zatim i urednica te emisije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading