ZAHVALJUJUĆI NJOJ OSVOJEN JE VAŽAN UKRAJINSKI GRAD! Uhvaćena žena koja je POMRSILA KONCE snagama Kijeva

Autor:

Svet

31.05.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SBU je izveo munjevitu akciju hapšenja

ZAHVALJUJUĆI NJOJ OSVOJEN JE VAŽAN UKRAJINSKI GRAD! Uhvaćena žena koja je POMRSILA KONCE snagama Kijeva

Foto: mil.ru

Ukrajinska Služba bezbednosti (SBU) je uhapsila ženu pod optužbom da je špijunirala za ruske obaveštajne službe tokom sukoba u Avdijevki u februaru ove godine.

Prema navodima SBU, optužena je koristila aplikaciju za slanje informacija svojoj sestri, lekarki ruske grupe koja je učestvovala u napadima na ukrajinski grad.

Rođak optužene prenosio je informacije ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi, a ove informacije su navodno korišćene za planiranje borbene operacije za zauzimanje Avdijevke.

Uhapšena u iznajmljenom stanu

Osumnjičena je privedena u iznajmljenom stanu za raseljene osobe, gde je tokom pretresa pronađen mobilni telefon sa dokazima o njenoj obaveštajnoj i subverzivnoj delatnosti u korist Rusije.

Kako prenosi ukrajinska agencija Ukrinform, ona se trenutno nalazi u pritvoru, a preti joj kazna do osam godina zatvora.


Ova vest iz Ukrajine budi interesovanje za pitanje špijuniranja u ratnim područjima i pokazuje koliko je važna uloga obaveštajnih službi u očuvanju nacionalne bezbednosti.

Međunarodni aspekti špijunaže

Ovaj slučaj takođe baca svetlo na međunarodne aspekte špijunaže i sukoba između Ukrajine i Rusije.

Prikupljanje obaveštajnih informacija u ratnim uslovima može imati ozbiljne posledice po bezbednost i stabilnost regiona.

Takođe, uloga porodice optužene u prenošenju informacija dodatno naglašava kompleksnost i ozbiljnost ovog slučaja.

Foto: mil.ru

Ruski vojnik

 

Borba protiv špijunaže

Ukrajinska Služba bezbednosti kontinuirano radi na otkrivanju i sprečavanju špijuniranja u zemlji.

Hapšenje ove žene je samo jedan od primera njihovog angažovanja u borbi protiv obaveštajnih aktivnosti koje ugrožavaju nacionalnu bezbednost Ukrajine.

Ovaj slučaj jasno pokazuje ozbiljnost problema špijunaže u ratnim područjima i potrebu za efikasnim merama zaštite nacionalne bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading