ILON MASK ULAZI U POLITIKU?! Direktor Tesle i SpaceX dobio ponudu koja se ne odbija

Autor:

Svet

29.05.2024

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mask je ranije signalizirao da će glasati za republikanca na predstojećim predsedničkim izborima.

ILON MASK ULAZI U POLITIKU?! Direktor Tesle i SpaceX dobio ponudu koja se ne odbija

Foto: www.profimedia.rs

Bivši američki predsednik, Donald Tramp, razgovarao je sa preduzetnikom, Ilonom Maskom, o njegovom mogućem učešću u radu buduće administracije kao savetnik, piše Wall Street Journal.

- Donald Tramp i Ilon Mask su razgovarali o mogućoj poziciji savetnika šefa Tesle ako se pretpostavljeni republikanski kandidat vrati u Belu kuću - navodi se u tekstu.

Mask je ranije signalizirao da će glasati za republikanca na predstojećim predsedničkim izborima i, prema izveštajima medija, nedavno je razgovarao sa drugim biznismenima istomišljenicima kako da se "suprotstavi drugom mandatu demokratskog predsednika, Džoa Bajdena".

Foto: Credit: Jim WATSON / AFP / Profimedia

Donald Tramp

Podsetimo, Mask redovno komentariše političku situaciju u SAD i svetu. Tako je početkom aprila ocenio da je pitanje vremena kada će se, zbog priliva migranata u Sjedinjene Države, ponoviti teroristički napad istih razmera kao onaj na kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku i zgradu Pentagona, 11. septembra 2001. godine.

On je izneo i zabrinjavajuću prognozu o trajanju ljudske civilizacije, ističući da je neophodno da čovečanstvo postane međuplanetarno kako bi opstalo.

Prema Maskovim rečima, ukoliko ljudi ne postanu međuplanetarni, postoji realna opasnost da civilizacija nestane za svega nekoliko stotina godina.

Mask je nedavno prokomentarisao i odobravanje nove vojne pomoći Ukrajini od strane Predstavničkog doma američkog Kongresa.

- Moja najveća briga je što ne postoji izlazna strategija već samo večiti rat u kome deca ginu u rovovima od artiljerije ili mitraljeza i snajpera u minskim poljima - napisao je Mask.

Takođe je naveo da bi ulazak Ukrajine u NATO mogao dovesti do nuklearne apokalipse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading