ŠTA SE TO DEŠAVA U RUMUNIJI? Dve devojčice u pet dana smrtno stradale, JEDNA užasna stvar ih neposredno veže

Autor:

Svet

28.05.2024

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od petka do danas, registrovane su smrti dve devojčice, od osam i dve godine.

ŠTA SE TO DEŠAVA U RUMUNIJI? Dve devojčice u pet dana smrtno stradale, JEDNA užasna stvar ih neposredno veže

Foto: facebook printscreen, Raisa Marija / Izvor: Društvene mreže, shutterstock

Rumuniju poslednjih dana potresaju slučajevi ubistava maloletnih devojčica. Od petka do danas, registrovane su smrti dve devojčice, od osam i dve godine, koje su potresle zemlju.

Rumunski grad Botošani, kojem po teritoriji pripada selo Jajia, zavijen je u crno posle velike tragedije koja se odigrala u noći između petka i subote.

Marija Silvija (8), koja je nestala u petak nakon što je napustila kuću da bi otišla do rođaka, pronađena je dan kasnije mrtva u žbunju u ataru sela. 

Više od 100 policajaca, kao i neki meštani tražili su je celog popodneva i večeri, a kada su je pronašli, svima je bilo jasno da je ubijena.

- Maloletno lice pronađeno je u noći između petka i subote bez znakova života. Telo je pronađeno na obodu sela u žbunju. Istraga, koja uključuje više 100 policajaca, pripadnika specijalnih jedinica, vatrogasaca i pripadnika drugih službi je u toku - naveli su iz rumunske policije.

Foto: news.ro printscreen, Facebook

Marija Silvija

Ubrzo potom stigla je vest da je uhapšen Marijin ujak, koji se sumnjiči da je obljubio i ubio dete, koje je došlo kod njega kući. Prema navodima rumunskih medija, on je uhvaćen kada se vratio na mesto zločina, a u pitanju je muškarac star 32 godine.

Marija je na sebi imala jedva nešto odeće, tako da su policajci, kada su pronašli njeno polunago telo bili zgroženi prizorom. 

Marijin ujak bežao je i skrivao se po selu po štalama i barakama sve dok nije pomislio da se izvukao. Onda se vratio opušteno na mesto zločina što mu je bila najveća greška, jer je tada uhapšen.

Kako prenose rumunski mediji, osumnjičeni je odmah počeo da "krivi alkohol za zločin".

- Žao mi je, bio sam pijan. Znao sam da me tražite, cele noći sam se skrivao u šumi. Evo krenuo sam da se predam - navodno su bile prve reči ujaka osmogodišnje Marije.

Međutim, kako su mediji juče preneli, muškarac koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao i ubio osmogodišnju devojčicu Mariju, ipak nije njen ujak, kako se prvobitno mislilo. Naime, osumnjičeni nije u krvnom srodstvu sa ubijenom devojčicom. Ispostavilo se da je on brat nevenčanog supruga Marijine majke. Marijina majka je započela vezu sa ovim čovekom nakon razvoda od svog prvog muža, sa kojim je imala dvoje dece, Mariju i još jednu devojčicu.

I tek kada je javnost pomislila da je sve prošlo i da se sličan zločin neće ponoviti, danas je stigla nova vest o nestanku i ubistvu devojčice.

Dvogodišnja Raisa Marija, koja je juče nestala u Dolžu, pronađena je mrtva nedaleko od svoje kuće.

Telo devojčice, sa tragovima nasilja, pronađeno je u njivi udaljenoj oko 400 metara od njenog doma.

Foto: Raisa Marija / Izvor: Društvene mreže

Raisa Marija

Mala Raisa Marija nestala je juče u ranim popodnevnim satima, dok se igrala sa drugom decom u dvorištu. Roditelji su prvo pomislili da je otišla do dekine kuće, koja je udaljena svega nekoliko metara. Međutim, ubrzo su shvatili da dete do dede nikad nije stiglo.

Odmah se otpočelo sa potragom. Tokom čitave noći na terenu je bilo više od 150 policajaca, volontera, građana, a u potragu su bili uključeni helikopter, dronovi i psi tragači.

Nažalost, telo devojčice je pronađeno jutros oko 10 časova, a veruje se da je ubijena.

Prema navodim rumunskih medija, telo devojčice pronađeno je u gustom rastinju.

U ovom trenutku nije poznato da li je neko priveden.

Iz policije su samo naveli da je telo pronađeno i da je istraga u toku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading