UMRO KIMOV ČOVEK! Važio za jednog od najbližeg saradnika lidera Severne Koreje!

Autor:

Svet

08.05.2024

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kim Ki Nam je bio u najužem krugu odanih zvaničnika.

UMRO KIMOV ČOVEK! Važio za jednog od najbližeg saradnika lidera Severne Koreje!

Foto: Tnjug/AP

Direktor Uprave za propagandu i agitaciju Severne Koreje Kim Ki Nam, koji je služio tri generacije severnokorejskih lidera, preminuo je u 94. godini, objavilla je danas državna novinska agencija KCNA.

Kim Ki Nam je umro zbog starosti i oštećenja više organa, zbog čega je lečen od 2022, navodi KCNA.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un prisustvovao je njegovoj sahrani   rano ujutro i odao počast "veteranu revolucionaru koji je ostao bezgranično lojalan" državi, kako prenosi BBC.

Kim Ki Nam je bio u najužem krugu odanih zvaničnika koji su radili na učvršćivanju vlasti trenutnog lidera Severne Koreje Kim Džong Una, ali i njegovog oca Kim Džong Ila i dede Kim Il Sunga.

- Bio je posvećen podržavanju pobedonosnog puta izgradnje moćne socijalističke države održavanjem moćne ofanzive i svežeg razvoja u novoj eri u svim sferama ideološkog rada Partije - piše KCNA.

Bio je zamenik direktora Uprave za propagandu i agitaciju od 1966. godine, a zatim i direktor od 1985. do 2017. godine.

Podsećamo, sestra velikog vođe Severne Koreje, Kim Džong Una - Kim Jo Džong izjavila je ranije da će Pjongjang nastaviti proces izgradnje i stvaranja najmoćnije vojne sile misleći na svoju zemlju.

Kako je rekla, cilj toga jeste da se obezbedi i sačuva suverenitet države, ali i regionalni mir, prenela je KCNA.

Ona je najoštrije kritikovala najnovije vojne vežbe koje su održali južni susedi zajedno sa američkim saveznicima nazvavši ih "južnokorejskim marionetskim vojnim gangsterima".

Celu vest pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading