"STRAHUJEMO DA MU JE ŽIVOT U OPASNOSTI" Objavljena poslednja fotografija helikoptera iranskog predsednika pre incidenta (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

19.05.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je intenzivna potraga za iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem

"STRAHUJEMO DA MU JE ŽIVOT U OPASNOSTI" Objavljena poslednja fotografija helikoptera iranskog predsednika pre incidenta (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/Ali Hamed Haghdoust/IRNA via AP

Helikopter sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem doživeo je "incident pri sletanju" u Istočnom Azerbejdžanu, izazivajući zabrinutost za sigurnost života predsednika i njegovog ministra spoljnih poslova.

Iako detalji još uvek nisu jasni, društvene mreže su preplavile poslednje fotografije helikoptera pre nego što je izgubljen iz vida.

 

 

Bili prinu]eni na "tvrdo sletanje"

Iranski državni mediji su izvestili da je helikopter predsednika Raisija bio prinuđen da izvrši "tvrdo sletanje" nakon što je poleteo nakon otvaranja brane Kiz Kalasi.

Među putnicima helikoptera su bili i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko drugih zvaničnika.

 

 

Traganje i spasavanje

Nakon izveštaja o mogućoj nesreći, spasilačke snage Crvenog polumeseca i dodatne vojne i policijske snage pokrenule su masovnu operaciju traganja za helikopterom.

Sa neprohodnim terenom i nepovoljnim vremenskim uslovima, uključujući jaku maglu, akcija traganja i spasavanja će biti izazovna i potrajati.

 

 

Molitve za predsednika

Agencija Fars je pozvala Irance da se mole za predsednika Raisija nakon izveštaja o incidentu sa helikopterom, dok su neki od predsednikovih saputnika uspeli da kontaktiraju kontrolni centar, pružajući nadu da će se ovaj incident završiti bez žrtava.

 

 

Ovakav incident sa helikopterom iranskog predsednika predstavlja izuzetno ozbiljnu situaciju koja zahteva pažljivo praćenje i dalje izveštavanje kako bi se saznale sve relevantne informacije o tome šta se tačno dogodilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading