ŠPIJUNSKA IGRA: U prostorijama pronađeni uređaji za PRISLUŠKIVANJE

Autor:

Svet

07.05.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agencija za unutrašnju bezbednost (ABV), poljska kontraobaveštajna služba, pokrenula je istragu kako bi utvrdila nivo poverljivih informacija kojima je pristupio sudija Regionalnog upravnog suda u Varšavi Tomaš Šmit, koji je u ponedeljak zatražio azil u Belorusiji

ŠPIJUNSKA IGRA: U prostorijama pronađeni uređaji za PRISLUŠKIVANJE

Foto: www.profimedia.rs

Poljska Služba državne zaštite (SOP) zajedno sa Agencijom za unutrašnju bezbednost otkrila je uređaje koji bi mogli da se koriste za prisluškivanje u prostoriji u kojoj bi danas trebalo da bude održana sednica Vlade.

"Služba državne zaštite zajedno sa Agencijom za unutrašnju bezbednost otkrila je i demontirala sumnjive uređaje u prostoriji u Katovicama, gde će danas biti održana sednica vlade. Ovi uređaji mogu se koristiti za prisluškivanje", naveo je Jacek Dobržinski, portparol koordinatora za specijalne službe na platformi Iks.

On je naveo da je SOP pokrenuo istragu o ovom slučaju, prenosi Poljski radio.

Agencija za unutrašnju bezbednost (ABV), poljska kontraobaveštajna služba, pokrenula je istragu kako bi utvrdila nivo poverljivih informacija kojima je pristupio sudija Regionalnog upravnog suda u Varšavi Tomaš Šmit, koji je u ponedeljak zatražio azil u Belorusiji.

"Agencija za unutrašnju bezbednost pokrenula je danas istražne postupke za proveru obima poverljivih informacija kojima je pristupio sudija Regionalnog upravnog suda koji je zatražio azil u Belorusiji, u vezi sa njegovom funkcijom i predmetima koji su u toku", napisao je portparol te službe Jacek Dobržinjski na platformi X.

On je naveo da ABV aktivno ispituje stvar, prenosi poljska TV "World". Prema rasporedu postupaka u tom sudu, Šmit je bio član sudskih veća u poverljivim postupcima u vezi sa predmetima protiv kabineta premijera koji su uključivali uskraćivanje bezbednosnih dozvola za pristup poverljivim informacijama sa oznakama "poverljivo", "NATO tajna", "EU tajna".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading