UHAPŠENA KANDIDATKINJA ZA PREDSEDNIKA: Podržala studente koji protestuju protiv Izraela i platila gubitkom slobode (VIDEO)

Autor:

Svet

28.04.2024

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svojoj veb-stranici Stajn, koja je jevrejskog porekla, naziva izraelske akcije protiv Hamasa genocidnim.

UHAPŠENA KANDIDATKINJA ZA PREDSEDNIKA: Podržala studente koji protestuju protiv Izraela i platila gubitkom slobode (VIDEO)

Foto: X/Dr. Jill Stein🌻/Printscreen

Kandidatkinja Zelene partije za predsednicu SAD, Džil Stajn, uhapšena je danas tokom studentskih protesta protiv izraelske agresije u Pojasu Gaze na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu.

Policija države Misuri uhapsila je Stajn i desetinu aktivista i smestila ih u kombi da čekaju pretres.

Kao i Zelena stranka u celini, Stajn podržava pozive na bojkot i sankcije protiv Izraela.

Na svojoj veb-stranici Stajn, koja je jevrejskog porekla, naziva izraelske akcije protiv Hamasa genocidnim.

Studenti u Sent Luisu zahtevaju od univerziteta da prekine finansijske veze sa kompanijom Boing, koja zapošljava veliki broj ljudi u tom gradu, zbog prodaje oružja Izraelu, prenosi Times of Israel.

Tokom ovog vikenda, policija je na američkim kampusima uhapsila više od 200 studenata, a oni su poručili da neće odustati od protesta i podržani su od strane profesora.

Podsetimo, Džil Stajn, lekar, je 9. novembra 2023. obnovila svoju kandidaturu za predsednika iz 2016. optužujući demokrate da su izneverile svoja obećanja "za radne ljude, omladinu i klimu iznova i iznova, dok republikanci i ne daju takva obećanja".

Stajnova (73) je prikupila milione dolara za ponovno brojanje glasova nakon Trampove iznenadne pobede 2016. Njeni navodi doveli su do ponovnog brojanja glasova u Viskonsinu, koje je pokazalo da je Tramp pobedio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading