SPREČEN PLAN ZA UBISTVO ZELENSKOG? Uhapšen muškarac iz Poljske: Koordinisao s ruskom obaveštajnom službom?

Autor:

Svet

18.04.2024

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako bude proglašen krivim, muškarac bi mogao dobiti do osam godina zatvora

SPREČEN PLAN ZA UBISTVO ZELENSKOG? Uhapšen muškarac iz Poljske: Koordinisao s ruskom obaveštajnom službom?

Foto: Handout / AFP / Profimedia

Muškarac iz Poljske uhapšen je pod optužbom da je bio spreman da pomogne ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi u navodnoj zaveri za ubistvo ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, izvestili su u četvrtak poljski tužioci, prenosi AP.

Poljsko nacionalno tužilaštvo saopštilo je da je Poljak, identifikovan samo kao Pavel K., optužen da je bio spreman da ruskim agentima prenese informacije o bezbednosti aerodroma i da je uhapšen u Poljskoj u sredu.

Čovek je bio u kontaktu sa Rusima direktno uključenim u rat u Ukrajini i očekivalo se da će preneti detaljne informacije o aerodromu Žešov-Jasionka u jugoistočnoj Poljskoj, u blizini granice sa Ukrajinom, koji služi kao kapija za međunarodnu vojnu i humanitarnu pomoć. Ukrajina . Aerodrom je pod kontrolom američkih trupa.

Ako bude proglašen krivim, muškarac bi mogao dobiti do osam godina zatvora, navodi se u saopštenju za javnost, prenosi Jutarnji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading