POKUŠALA DA GA UPOZORI, ALI JE BILO PREKASNO: Novi detalji krvavog pira u Londonu (VIDEO)

Autor:

Svet

01.05.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije kažu da je napadač prvo razgovarao sa ženom, tražeći od nje da potvrdi njegovu lokaciju, pre nego što je videla oružje i pobegla.

POKUŠALA DA GA UPOZORI, ALI JE BILO PREKASNO: Novi detalji krvavog pira u Londonu (VIDEO)

Foto: YouTube/The Telegraph/Printscreen

Kako se ispostavilo, 14-godišnji dečak, Danijel Anjorin, ubijen u napadu mačem u Londonu pohađao je istu školu u kojoj je bila učenica žrtva nožem u Notingemu, Grejs O'Meli-Kumar.

Dečak je išao u Bankroftovu privatnu školu u Vudford Grinu, gde je O'Meli-Kumar, koja je ubijena prošlog juna, takođe bila učenica, izvestio je Skaj njuz. Zastava na zgradi škole danas je spuštena na pola koplja.

Užas se odigrao juče ujutru kada je čovek naoružan mačem pobegao, ubio tinejdžera i ranio još dvoje ljudi, kao i dvojicu policajaca.

Komšije kažu da je napadač prvo razgovarao sa ženom, tražeći od nje da potvrdi njegovu lokaciju, pre nego što je videla oružje i pobegla. Pokušala je da upozori žrtvu tinejdžera, za koju se kaže da je dečak iz Nigerije, ali je bilo prekasno.

Majka dečaka radi u katoličkoj školi Svete porodice, koja je na svom sajtu objavila izjavu upućenu roditeljima i starateljima u kojoj se kaže:

- Sa velikom tugom delim sa vama vest o smrti deteta jednog od naših članova osoblja. Sin gospođe Anjorin iznenada je jutros izgubio život na putu za školu. Molim vas zadržite gospođu Anjorin, njenog muža i njihovu drugu decu u svojim molitvama.

Danijelovi roditelji su konsultant za zdravlje i bezbednost, dr Ebenezer Anjorin (59), i nastavnica nauke, Grejs Anjorin (49), koja se udala 2002. godine, izvestio je Telegraf.

Porodica O'Mali-Kumar je iz Vudford Grina, koji je oko tri milje udaljen od Hainaulta, i kaže se da je danas pružila podršku dečakovoj rodbini.

Podsetimo, u jučerašnjem napadu u blizini prometne stanice u Londonu, jedan 14-godišnji dečak je izgubio život, dok je više osoba povređeno.

Dečak je hitno prevezen u bolnicu, ali je nažalost brzo preminuo. Policija je potvrdila da osobe koje su ranjene zahtevaju medicinsku intervenciju, ali da povrede nisu opasne po život.

Glavni nadzornik, Stjuart Bel, je izjavio da je 36-godišnji muškarac uhapšen nešto pre 7 sati ujutro, samo 22 minuta nakon što je policija primila prvi poziv.

Muškarac se trenutno nalazi u pritvoru, a policija je izjavila da ne veruje da postoji bilo kakva pretnja široj javnosti i da ne traži nijednu drugu osobu u vezi sa napadom.

Takođe, naglasili su da izgleda da incident nije povezan ni sa kakvim terorističkim aktom.

Pre samog napada, muškarac u žutoj dukserici se automobilom zakucao u jednu kuću, a potom je izašao iz vozila i krenuo da vitla samurajskim mačem. Snimci koje su načinili prolaznici prikazuju kako hoda od kuće do kuće i čuči kraj prozora, stvarajući dodatnu paniku među ljudima u tom kraju. Ovo neobično i zastrašujuće ponašanje dodatno je uznemirilo zajednicu i izazvalo veliku pažnju javnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading