NJIHOVE PERVERZIJE SU ZGROZILE SVET: Najbotagija porodica je ORGANIZOVALA BAL POD MASKAMA i svet je bio zgrožen!

Autor:

Svet

29.03.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rotšildovi su oduvek bili tajanstveni i oko njih se stvarala aura nedodirljivosti.

NJIHOVE PERVERZIJE SU ZGROZILE SVET: Najbotagija porodica je ORGANIZOVALA BAL POD MASKAMA i svet je bio zgrožen!

Foto: shutterstock

Muškarac s maskom

Porodica Rotšild, nekada sinonim za najbogatiju porodicu ikada, danas više nije u centru pažnje kao nekada. Ipak, u sećanju mnogih će ostati zbog čuvenog bala pod maskama koji je održan 1972. godine.

Tajanstveni Rotšildovi


Rotšildovi su oduvek bili tajanstveni i oko njih se stvarala aura nedodirljivosti. Njihov uticaj je možda oslabio tokom vremena, ali se i dalje pamte po svojoj istoriji bogatstva i uticaja.

Mitski bal 1972. godine


Bal pod maskama koji su Rotšildovi organizovali 1972. godine bio je inspiracija za snimanje filma "Širom zatvorenih očiju" reditelja Stenlija Kjubrika, a u kojem su glavne uloge tumačili Tom Kruz i Nikol Kidman. Ovaj bal je ušao u istoriju kao jedan od najluksuznijih i najnadrealnijih događaja svog vremena.

Šato de Ferijer: Kulise nadrealističkog bala


Mesto održavanja ovog mitskog balu bio je Šato de Ferijer, najveći i najluksuzniji zamak iz devetnaestog veka u Francuskoj. Impresivne kule, veličanstvena centralna dvorana, biblioteka od preko osam hiljada tomova i neorenesansna italijanska bašta činili su savršenu kulisu za ovu raskošnu manifestaciju.

Revolicija i romansa


Baronica Marie-Helene Naila Stefani Josina van Zuilen van Nivelt van de Haar udala se za svog trećeg rođaka Gija de Rotšilda, šefa banke "de Rothschild Frères". Njihova romansa je razbila razne društvene barijere, budući da je to bio prvi put da se vodeći Rotšild oženio ženom koja nije bila jevrejske vere.

Luksuz i nadrealizam


Na balu su se pojavile brojne poznate ličnosti, a kostimi koje su nosili bili su izuzetno raskošni i nadrealni. Odri Hepbern je nosila šešir za ptice, dok je Salvador Dali dizajnirao nekoliko kostima za ovu priliku. Sama baronica Marie-Helene nosila je džinovsku jelensku glavu ukrašenu pravim dijamantima, dodatno doprinoseći nadrealnoj atmosferi ovog događaja.

Revolucionaran bal


Bal Rotšildovih iz 1972. godine bio je jedinstvena manifestacija koja je pomerila granice i ostala upamćena kao jedno od najnadrealnijih i najluksuznijih okupljanja svog vremena.

Novi početak


Tri godine nakon ovog neponovljivog bala, Rotšildovi su poklonili zamak kancelariji univerziteta u Parizu i preselili se u kuću koju su izgradili u šumi, označavajući novu etapu u njihovom životu.

Ovaj bal je ostao zabeležen kao jedan od najluksuznijih, najnadrealnijih i najrevolucionarnijih događaja svog vremena, te će zauvek ostati deo istorije porodice Rotšild.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading