NEZAPAMĆENO BEKSTVO! Rumunski princ osuđen na zatvor pobegao iz zemlje, a sada uhvaćen na Malti!

Autor:

Svet

28.04.2024

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumunski princ osuđen na zatvorsku kaznu pronađen na Malti

NEZAPAMĆENO BEKSTVO! Rumunski princ osuđen na zatvor pobegao iz zemlje, a sada uhvaćen na Malti!

Foto: ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / Profimedia


Rumunski princ Paul Filip Hohenzolern, unuk kralja Karola II, koji je osuđen na 3 godine i 4 meseca zatvora u slučaju "farma Baneasa", pronađen je na Malti, prenose tamošnji mediji. Prema navodima medija, princ Paul je bio na odmoru nakon što je 2020. godine pobegao iz zemlje nakon izricanja zatvorske presude.

Osuđeni u slučaju "farma Baneasa"

Viši kasacioni sud je osudio princa Paula na zatvorsku kaznu u slučaju nezakonitog reosiguranja Kraljevske farme u Baneasi, zajedno sa biznismenom Remusom Truicom koji je osuđen na sedam godina zatvora. U istom slučaju, osuđeno je još 17 lica, među kojima su bili bivši gradonačelnik opštine Snagov, Apostol Mušat, bivši župan okruga Ilfon, Nikolaj Jecu, i izraelski biznismeni Taj Silberštajn i Benjamin Štajnmic.

 

 


Rumunski princ i kraljevska porodica

Princ Paul Filip Hohenzolern, iako nikada zvanično priznat od strane poslednjeg rumunskog kralja Mihajla I, 2012. godine je ipak priznat od strane Vrhovnog kasacionog suda Rumunije kao član rumunske kraljevske porodice. Princ Karol, sin rumunskog kralja Ferdinanda i kraljice Marije, tajno se oženio 1918. godine sa Zizi Lambrino, sa kojom je imao sina Karola II Mirčju. Iako je ovaj brak već 1919. bio poništen, Karol II je ipak dobio princa Paula kao unuka, koji je od 1991. godine tražio da ga priznaju kao legitimnog naslednika kraljevske porodice.

Ovo su neki od ključnih detalja iz teksta koji ste mi prosledili, a koji sam iskoristio za pravljenje novog teksta. Nadam se da će vam ovaj tekst biti od koristi. Ukoliko imate još nekih pitanja ili zahteva, slobodno se obratite.

 

 

(Stirilepro/Blic)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading