UDARNO! UHAPŠENA KANDIDATKINJA ZA AMERIČKE IZBORE! Džil Stajn iza rešetaka!

Autor:

Svet

28.04.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je jevrejskog porekla, Džil Stajn podržava pozive na bojkot i sankcije protiv Izraela, kao i izraelske akcije protiv Hamasa u Gazi naziva genocidom.

UDARNO! UHAPŠENA KANDIDATKINJA ZA AMERIČKE IZBORE! Džil Stajn iza rešetaka!

Foto: Thomas URBAIN / AFP / Profimedia

Kandidatkinja Zelene partije za predsednicu SAD Džil Stajn, uhapšena je tokom studentskih protesta protiv izraelske agresije u Gazi. Incident se dogodio na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu, gde je policija države Misuri uhapsila Stajnovu i desetinu aktivista, smestivši ih u kombi dok su čekali pretres.


Iako je jevrejskog porekla, Džil Stajn podržava pozive na bojkot i sankcije protiv Izraela, kao i izraelske akcije protiv Hamasa u Gazi naziva genocidom. Zelena stranka takođe podržava iste stavove, što je dovelo do značajnih tenzija i protesta među studentskom populacijom.

Studenti Univerziteta u Sent Luisu zahtevaju od institucije da prekine finansijske veze sa kompanijom "Boing" zbog njenog angažovanja u prodaji oružja Izraelu. Ova kompanija zapošljava brojne ljude u gradu, ali studenti ističu važnost moralnih principa iznad ekonomske koristi.

Ovaj incident nije usamljen, jer je tokom vikenda policija uhapsila više od 200 studenata na američkim kampusima, koji su odlučni u svojoj nameri da nastave sa protestima. Profesori podržavaju njihovu borbu, što dodatno pokazuje ozbiljnost i podršku koju ovi protesti uživaju među studentskom zajednicom.

Visokoškolci širom SAD ističu da se bore za okončanje onoga što smatraju genocidom nad palestinskim narodom u Gazi. Osim toga, pozivaju univerzitete da prekinu finansijske veze sa Izraelom i kompanijama koje podržavaju operaciju Izraela u Pojasu Gaze.

Protesti među studentima su postali značajan deo političke scene u SAD, a podrška koju dobijaju od profesora i javnosti ukazuje na ozbiljnost situacije i širinu podrške njihovim zahtevima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading