PENTAGON SE IZLANUO KAD POČINJE RAT SA RUSIJOM! Putin će ovo uraditi u Ukrajini, a onda...

Autor:

Svet

29.02.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz Ukrajine u aktuelnom sukobu može prouzrokovati vojni sukob između NATO-a i Rusije, izjavio je u četvrtak šef Pentagona Lojd Ostin.

PENTAGON SE IZLANUO KAD POČINJE RAT SA RUSIJOM! Putin će ovo uraditi u Ukrajini, a onda...

Foto: Shutterstock

Izjave šefa Pentagona, Lloyda Austina, o potencijalnom vojnom sukobu između NATO-a i Rusije u slučaju poraza Ukrajine u aktuelnom sukobu izazvale su pažnju i zabrinutost u međunarodnoj zajednici.

Tokom saslušanja u Predstavničkom domu SAD, Austin je naglasio da NATO neće stajati po strani ako Ukrajina padne, izražavajući uverenje da bi alijansa bila spremna da se suprotstavi ruskoj vojnoj intervenciji. Njegove reči odražavaju rastuću tenziju između NATO-a i Rusije u vezi sa situacijom u Ukrajini.

U poslednjim mesecima, sve se češće čuju spekulacije o mogućnosti direktnog oružanog sukoba između NATO-a i Ruske Federacije. Dok Kremlj tvrdi da Rusija ne predstavlja pretnju i da neće prvi napasti, istovremeno naglašava da će zaštititi svoje interese od bilo kakvih potencijalnih opasnosti.

Zabeležena je i povećana vojna aktivnost NATO-a u blizini ruskih granica, što je dovelo do optužbi za "obuzdavanje ruske agresije". Moskva je izrazila zabrinutost zbog ovakvih poteza, insistirajući na dijalogu sa NATO-om na osnovu međusobnog poštovanja i jednakosti.

Napetosti između NATO-a i Rusije predstavljaju ozbiljan izazov za stabilnost Evrope i globalnu bezbednost. U ovom trenutku, važno je da obe strane održe otvorene linije komunikacije i tragaju za diplomatskim rešenjima kako bi se izbegao scenario vojnog sukoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading