NEMAČKA LEGALIZOVALA UPOTREBU KANABISA! Evo KOLIKO GRAMA će biti dozvoljeno, za više od toga sledi hapšenje!

Autor:

Svet

23.02.2024

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je napomenuti da će pušenje kanabisa u blizini škola i sportskih terena biti strogo zabranjeno.

NEMAČKA LEGALIZOVALA UPOTREBU KANABISA! Evo KOLIKO GRAMA će biti dozvoljeno, za više od toga sledi hapšenje!

Foto: Shutterstock

Nemački parlament je danas usvojio zakon kojim se dozvoljava rekreativna upotreba kanabisa.

Prema novom zakonu, osobe starije od 18 godina moći će da poseduju značajne količine kanabisa, dok će pušenje istog na mnogim javnim mestima postati legalno od 1. aprila, prenosi BBC.

Ova odluka izazvala je različite reakcije u javnosti, a detalji zakona izazivaju veliku pažnju građana.

Novi zakon - Šta to znači za građane?

Prema novom zakonu, građanima će biti dozvoljeno da poseduju do 25 grama kanabisa na javnim mestima, dok će ta količina biti udvostručena na 50 grama u privatnim kućama. Ipak, važno je napomenuti da će pušenje kanabisa u blizini škola i sportskih terena biti strogo zabranjeno. Ova ograničenja postavljaju jasne granice za slobodnu upotrebu kanabisa, dok istovremeno štite od potencijalnih zloupotreba.

Reakcije javnosti i dalje regulisanje kupovine kanabisa

Ova odluka izazvala je širok spektar reakcija u javnosti. Dok jedni pozdravljaju korak ka liberalizaciji zakona o kanabisu, drugi izražavaju zabrinutost zbog potencijalnih negativnih posledica po društvo, posebno kada je reč o mladima. Važno je napomenuti da će kupovina kanabisa i dalje biti strogo regulisana, čime se država trudi da održi kontrolu nad distribucijom ove supstance.


Ovim korakom, Nemačka se pridružila brojnim zemljama koje su prepoznale potrebu za revidiranjem zakona o kanabisu u skladu sa aktuelnim društvenim trendovima i istraživanjima o uticaju kanabisa na zdravlje i društvo. Kako će se ova odluka odraziti na nemačko društvo i da li će dovesti do daljih promena u zakonodavstvu, ostaje da se vidi u narednom periodu.

(BBC)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading