NOVI POREDAK: Vučić otkrio šta ćemo moći da vidimo u četvrtak

Autor:

Vesti

16.05.2024

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na RTS-u o novim ciljevima i poretku.

NOVI POREDAK: Vučić otkrio šta ćemo moći da vidimo u četvrtak

Foto: printscreen/RTS

Sledeći četvrtak moći ćete da vidite da se rađa jedan novi poredak, kazao je za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Postoji jedan značajan deo zemalja koji može da se suprotstavi njihovom teroru, koji se više ne libi da govori slobodno. Niko ne može to da mi uskrati. Da mi pretite? Možete. Mađarska je sasvim sigurno slobodna zemlja, ali i mnoge druge. Makedonci su naša braća i prijatelji, a druga je stvar kako to kod njih funkcioniše - rekao je Vučić.

Kako je naveo, da bi bio licemer i kukavica kada bi rekao da su mu krivi Podgorica i Skoplje, a nisu krivi oni koji su ovo napravili.

Foto: printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Kada vodite zemlju i kada znate da imate bratski narod, morate da nastavite da radite na najbliži način. Šta hoćete da kažem za Crnu Goru? Da jedan Meksiko bude uzdržan ili Nikaragkva protiv, za to mogu da vam kažem jer su to čvrsti ljudi, a Crna Gora da bude za? Ali vam i to govori koliko se poredak u svetu menja. Meni su najsmešniji njihovi izvinjavajući razlozi za javnost - dodao je on.

Vučić je takođe govorio o ekonomiji, ali i o predstojećem Ekspu.

- Mi imamo EKSPO, mi imamo takve ciljeve, tako velike ciljeve. Ljudi, postavili smo ciljeve 1.400 evra plata, 650 evra penzija, prosečna. Prosečna plata 1.400 evra. Prosečna plata u Beogradu znači biće 1.800 evra, 2027. godine već. Dakle, mi ćemo tada biti na nivou današnjeg proseka ili nešto iznad današnjeg proseka EU - najavio je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (7)

Loading
Ničim Izazvana

16.05.2024 22:47

Naš narod će videti da ima mnogo prijatelja u svetu i da nas sve povezuje slobodna i nezavisna politika.

Kristina

16.05.2024 22:53

Srbija se svakim danom gradi I napreduje.

Мiraš

16.05.2024 22:59

Predsednik Vučić nagoveštava značajne promene u međunarodnim odnosima, što bi moglo ukazivati na stvaranje novih savezništava i preispitivanje postojećih moćnih struktura.

Đorđije

16.05.2024 22:59

Izjava o slobodi govora i suprotstavljanju “teroru” određenih zemalja ukazuje na želju za većom nezavisnošću u međunarodnim odnosima. Takođe, ističe važnost solidarnosti među zemljama koje dele slične vrednosti.