KONAČNA ODLUKA JE PALA: Poznat datum održavanja predsedničkih izbora u Rusiji 2024.

Autor:

Svet

07.12.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet Federacije Rusije jednoglasno odlučio da se izbori za predsednika Rusije održe 17. marta 2024. godine.

KONAČNA ODLUKA JE PALA: Poznat datum održavanja predsedničkih izbora u Rusiji 2024.

Foto: Tanjug/AP

Savet Federacije Rusije jednoglasno je odredio 17. mart 2024. godine kao datum izbora za predsednika Rusije, prenosi agencija RIA Novosti.

Odluka stupa na snagu od dana njenog javnog objavljivanja.

Predsednik Saveta Federacije, Valentina Matvijenko, istakla je da doneta odluka označava početak predizborne kampanje u Rusiji. 

Matvijenko je naglasila da su predstojeći izbori najvažniji politički događaj koji će umnogome odrediti "budući pravac razvoja Rusije"

Direktorka Centralne izborne komisije, Ela Pamfilova, dodala je da se razmatra mogućnost održavanja trodnevnog glasanja.

Putina podržava 80 posto stanovnika

Podsetimo, početkom novembra je objavljeno da će se aktuelni predsednik Rusije kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima u martu 2024. godine, što bi mu omogućilo da ostane na vlasti do najmanje 2030. godine, prenela je agencija Rojters pozivajući se na šest neimenovanih izvora 

Putin je već na vlasti duže od bilo kojeg ruskog lidera od Jozefa Staljina, a Leonid Brežnjev je na vlasti bio 18 godina 

Diplomate ističu da nema ozbiljnog kandidata koji bi mogao da ugrozi Putinov reizbor, ako se ponovo kandiduje. 

Vladimira Putina podržava 80 odsto stanovnika i može da računa na podršku državnih medija, a gotovo i da nema opoziciju. Međutim, ruski predsednik ipak se suočava sa ozbiljnijim izazovima od bilo kog drugog lidera nakon Mihaila Gorbačova i raspada Sovjetskog saveza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading