CEO SVET PLAČE S NJOM: Učiteljica iz Maroka otkrila šta je pre zemljotresa rekla PREMINULOJ DECI

Autor:

Svet

17.09.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maroko i dalje ne može da se oporavi od najveće tragedije novijeg vremena. Učiteljica je izgubila celo odeljenje i ne zna kako će dalje

CEO SVET PLAČE S NJOM: Učiteljica iz Maroka otkrila šta je pre zemljotresa rekla PREMINULOJ DECI

Foto: Tanjug/AP

Učiteljica Nesren Abu El Fadel bila je u Marakešu kada je stravičan zemljotres magnitude 6,8 potresao ovu oblast Maroka.

Nesren je bila dalje od planinskog sela Adesel kod Atlasa, gde se tlo najviše treslo, a tamo su živeli njeni učenici.

“Živeli”, zato što nijedno jedino dete od 32 učenika starosti od šest do 12 godina nije uspelo da izbegne smrt usled zemljotresa. Svi su živeli u planinama i nisu imali adekvatan zaklon. Cigle su ih zatrpale.

Nesren je kroz suze novinarima otkrila da joj je saznanje da nijedno njeno dete iz odeljenja nije preživelo zemljotres toliko bolno i srceparajuće da će je svakog dana proganjati do kraja života.

- Otišla sam u selo i počela da se raspitujem o svojoj deci: 'Gde je Somaja? Gde je Jusef? Gde je ova devojčica? Gde je onaj dečak?' Odgovor je stigao satima kasnije: 'Svi su mrtvi' - rekla je za BBC.

Učiteljica francuskog i engleskog jezika izjavila je da ju je naročito potresla smrt male šestogodišnje Kadije čije su telo spasioci našli kraj brata i sestre u krevetu.

- Spasioci su pronašli telo deteta kako leži pored njenog brata Mohameda i dve sestre, Mene i Hanan. Svi su bili u krevetima - verovatno su spavali tokom potresa i svi su išli u moju školu. Kadija mi je bila najdraža. Bila je jako fina, pametna, aktivna i volela je da peva. Dolazila je kod mene kući, volela sam da je podučavam i razgovaram s njom - priča potresena učiteljica.

Dodala je da je bila mali anđeo koji nije skidao osmeh s lica.

- Dan pre smrti, kada je krenula kući rekla sam joj da bude kao i uvek dobra i nasmejana i da pazi na brata i sestre. I pazila ih je. Bili su zagrljeni i kad su umrli - rekla je uplakana učiteljica.

Uprkos mirnom glasu, Nesren pati. Još ne može da shvati šta se dogodilo učenicima: 

- Ne spavam, još sam u šoku. Ljudi smatraju da sam srećna jer sam živa, ali ja ne znam kako ću nastaviti da živim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading