DVE NEDELJE KRVAVIH BORBI, UKRAJINCI NAPADAJU U TALASIMA: Probili su rusku odbranu na zapadu Donjecke oblasti, glavni cilj je OVAJ GRAD

Autor:

Svet

13.08.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske snage pokušavaju da probiju ruske linije u zapadnim delovima Donjecke oblasti, gde su ukrajinski borci napadali u talasima s ciljem da se zauzme rusko uporište istočno od grada Staromajorske, izjavio je ruski zvaničnik Vladimir Rogov.

DVE NEDELJE KRVAVIH BORBI, UKRAJINCI NAPADAJU U TALASIMA: Probili su rusku odbranu na zapadu Donjecke oblasti, glavni cilj je OVAJ GRAD

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

On je rekao da je u delovima Zaporožja pod kontrolom Moskve bilo intenzivnih borbi, posebno južno od Velike Novosilke, gde su ukrajinske snage pokušavale da probiju ruske linije i potisnu ruske snage do obale Azovskog mora, prenosi Rojters.

"Posle najteže i najkrvavije dvonedeljne bitke, neprijatelj je uspeo da prodre i učvrsti svoje pozicije u severnom delu Urožajne", rekao je Rogov i istakao da ruski vojnici i dalje kontrolišu južni deo Urožajne. Prema njegovim rečima, očigledno je da je cilj ukrajinskih snaga preuzimanje kontrole nad gradom Staromlinovka. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading