PREKID VATRE U UKRAJINI PUTINOV OČAJNIČKI POTEZ: Bajden tvrdi da je raskrinkao namere ruskog predsednika

Autor:

Svet

05.01.2023

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremlj je ranije danas saopštio da je Putin naložio ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom.

PREKID VATRE U UKRAJINI PUTINOV OČAJNIČKI POTEZ: Bajden tvrdi da je raskrinkao namere ruskog predsednika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden žestoko napao Vladimira Putina

Predsednik Rusije Vladimir Putin pokušava da "dođe do daha" uspostavljanjem 36-časovnog prekida vatre, rekao je danas predsednik SAD Džozef Bajden novinarima u Beloj kući odgovarajući na pitanje o predlogu Moskve za uspostavljenje primirja.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u podne 6. januara.

„S obzirom na apel njegove Svetosti Patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji fronta u Ukrajini od podneva 6. januara do kraja 7. januara“, saopštio je Putin, prenosi RIA novosti.

Ruske trupe moraju prekinuti vatru na 36 sati tokom Badnjeg dana i Božića sa početkom od 12:00 časova 6. januara.

Kremlj je naveo da u područjima borbenih dejstava živi veliki broj građana koji ispovedaju pravoslavlje, pa Rusija poziva ukrajinsku stranu da im pruži mogućnost da „prisustvuju bogosluženjima na Badnje veče, kao i na Dan rođenja Hristovog“.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je ranije danas na božićni prekid vatre u Ukrajini i Donbasu, od ponoći 6. januara do 7. januara u 12 sati po moskovskom vremenu, preneo je TAS S.

On je rekao da je to potrebno kako bi pravoslavni vernici mogli da prisustvuju crkvenim službama za Badnji dan i Božić, objavljeno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bistrooki

06.01.2023 00:31

"Zna" sta i zasto Putin nesto radi! Ha ha ha.. covek odavno ne zna sta je levo, a sta desno.