BAJDEN KORISTI PUŠKICE?! Kamere zabeležile papiriće na kojima su uputstva: "Vi zahvalite učesnicima, Vi odlazite!"

Autor:

Svet

24.06.2022

05:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografije snimljene na sastanku u Beloj kući sa članovima kabineta pokazuju konkretna uputstva za predsednika Bajdena.

BAJDEN KORISTI PUŠKICE?! Kamere zabeležile papiriće na kojima su uputstva: "Vi zahvalite učesnicima, Vi odlazite!"

Foto: Tanjug/AP

U četvrtak, Bajden je izneo primedbe tokom „Sastanka o saveznom državnom partnerstvu za implementaciju vetra na moru“ gde je imao registrator sa tačkama za razgovor i uručen mu je grafikon koji pokazuje koliko su visoke vetroturbine na moru o kojima se govori u poređenju sa znamenitostima poput Empajer stejt bildinga i Ajfelova kula.

Kasnije je podigao posebnu karticu i čitao je sa jedne strane.

Međutim, druga strana kartice sa beleškama okrenuta ka kamerama imala je listu uputstava za predsednika.

 

 

„VI uđete u Ruzveltovu sobu i pozdravite učesnike“, pisalo je u prvoj tački. "VI ZAUZMITE SVOJE mesto."

Nakon tačke koja je pisala „Pritisnite enter“, sledeća je glasila „VI dajete kratke komentare“, uz napomenu u zagradi koja glasi „2 minuta“. Bajden je na kraju govorio otprilike osam minuta.

Jednom kada je „Štampa otišla“, Bajdenu je tada rečeno: „Pitate Liz Šuler, predsednici, AFL-CIO, pitanje“, uz napomenu da se Šuler „pridružio virtuelno“.

Završne tačke glase: „VI zahvalite učesnicima“ i „VI odlazite“.

Zvaničnik Bele kuće kaže za Fok Nevs da je ovo veoma standardni format koji političari i vladini zvaničnici koriste na javnim događajima.

Hana Henkins, bivša službenica za komunikacije Bele kuće tadašnjeg predsednika Obame, rekla je za Foks njuz da je i on koristio sličan format beleški tokom svog predsedavanja.

Ovo nije prvi put da su Bajdenove beleške postale viralne. U martu je viđen kako drži karticu sa natpisom „Teška Putinova pitanja i odgovori“ tokom brifinga za vesti o sukobu između Rusije i Ukrajine.

Tokom događaja prošlog jula, predsedniku je uručena poruka na kojoj je pisalo: „Gospodine, nešto vam je na bradi“.

Bajden nije prvi predsednik koji ima beleške koje privlače pažnju medija. 2018. godine, predsednik Tramp je viđen kako drži rukom pisane beleške koje su uključivale pripremljene odgovore poput „Čujem te“ tokom sesije slušanja u Beloj kući sa porodicama žrtava Parklanda nakon masovne pucnjave u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas.

Tramp je takođe objavio da su rukom pisane beleške postale viralne na kojima je pisalo: „Ne želim quidpro quo“ tokom njegovog prvog suđenja za opoziv 2019.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading