RONALDO JE NOVI APOLON! Evo kako se pojavio na izvačenju ŽREBA - OSTAVLJA bez DAHA! (FOTO)

Autor:

Sport

29.08.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liga Šampiona ulazi u novi format.

RONALDO JE NOVI APOLON! Evo kako se pojavio na izvačenju ŽREBA - OSTAVLJA bez DAHA! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo

Kristijano Ronaldo legendarni portugalski fudbaler je u potpunosti spreman za predstojeći žreb grupne faze Lige šampiona, koja ove sezone donosi osveženi format takmičenja. On je proglašen za najboljeg strelca Lige šampiona svih vremena. Sa impresivnih 140 golova postignutih na 183 utakmice tokom 18 godina karijere u ovom prestižnom takmičenju, Ronaldo je zasluženo dobio ovu prestižnu nagradu. Iza njega se nalazi Lionel Mesi sa 129 golova, dok je treće mesto zauzeo Robert Levandovski sa 94 gola.  

Grupna faza će trajati od 17. septembra 2023. do 29. januara 2025. godine, a prvi put će osam najboljih ekipa iz grupne faze direktno obezbediti mesto u osmini finala.

Ekipe rangirane od 9. do 24. mesta boriće se u dodatnim dvomečima za plasman među 16 najboljih, dok timovi od 25. do 32. mesta završavaju svoje učešće u ovoj sezoni. Uoči žreba, poznati su sastavi šešira. Prvi šešir okuplja elite evropskog fudbala, uključujući Mančester Siti, Bajern, Real Madrid, PSŽ, Liverpul, Inter, Borusiju Dortmund, Lajpcig i Barselonu.

Timovi poput Bajera Leverkuzen, Atletiko Madrida, Juventusa i Arsenala nalaze se u drugom šeširu, dok je Crvena zvezda smeštena u treći šešir, zajedno sa ekipama poput Fejenorda, Sportinga i Dinama Zagreba. Četvrti šešir čine timovi poput Slovana, Monaka i Aston Vile.

Ronaldo, trenutno kapiten saudijskog Al Nasra, može da se pohvali sa čak pet osvojenih titula Lige šampiona. Prve četiri je osvojio sa Real Madridom 2014, 2016, 2017. i 2018. godine, dok je prvu titulu osvojio 2008. sa Mančester Junajtedom. Takođe, on je rekorder po broju golova postignutih u jednoj sezoni Lige šampiona, sa impresivnih 17 pogodaka u sezoni 2013/14.

Kristijano je već izrazio svoje uzbuđenje zbog novog formata takmičenja i veruje da će on doneti dodatnu draž ovoj sezoni, dok su navijači širom sveta u iščekivanju da vide koji će klubovi ukrstiti koplja u borbi za najprestižniji evropski trofej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading