ELITA DONOSI PAKAO: Zvezda nestrpljivo čeka ishod žreba - velikani stižu na Marakanu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.08.2024

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Ligi šampiona lakih rivala nema.

ELITA DONOSI PAKAO: Zvezda nestrpljivo čeka ishod žreba - velikani stižu na Marakanu!

Foto: Starsport

Vladan Milojević je i ovoga puta uspeo. ponovo je verovatno najbolji trener Crvene zvezce u XXI veku ostvario trijumf u dvomeču plej-ofa i sedmostruki uzastopni šampion Srbije će i ovoga puta biti deo učesnik elitnog evropskog klupskog fudbalskog takmičenja.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Bode/Glimt rezultatom 2:0 i obezbedili plasman u Ligu šampiona. Strelci za šampiona Srbije bili su Bruno Duarte sa bele tačke u 26. i Uroš Spajić u 59. minutu.

Sezona 2024/25 donosi i premijerno izdanje Lige šampiona sa 36 najboljih klubova Starog kontinenta. Od ove takmičarske godine svaka ekipa će odigrati po osam mečeva u "grupnoj fazi", po čeiri kod kuće i na strani, a zatim će svi klubovi biti rangirani na jedinstvenoj tabeli koja će odrediti dalji tok takmičenja.

Najboljih osam ekipa nakon isto toliko odigranih mečeva obezbeđuje direktan plasman u osminu finala, dok će ekipe pozicionirane od 9. do 24. mesta razigravati kroz plej-of za plasman u nokaut fazu.

Treba napomenuti da klubovi koji ne obezbede plasman u osminu finala Lige šampiona, takmičenje ne nastavljaju u drugom po rangu evropskom takmičenju, Ligi Evrope.

Foto: Starsport

Srce jako udara - Delije su uvek uz svoj klub

 

Uoči žreba Crvena zvezda se nalazi u trećem šeširu u kojem su svoje mesto našli i holandski klubovi  Fejenord i PSV Ajndhoven, lisabonski Sporting, dobro poznati Salcburg i Jang Bojs, francuski Lil, škotski šampion Seltik, kao i zagrabački Dinamo.

Za razliku od prethodnih sezona crveno-beli će i iz ove grupe dobiti dva rivala sa kojima će igrati tokom jeseni, a istovremeno će žreb odlučiti i po dve ekipe iz ostala tri "šešira", tako da je potpuno jasno da će puleni trenera Vladana Milojevića imati prilike da se ponovo susretnu sa nekim od evropskih fudbalskih velikana.

- Raspored šešira uoči žreba:

Prvi šešir: Real Madrid (Španija), Mančester Siti (Engleska), Bajern Minhen (Nemačka), PSŽ )Francuska), Liverpul (Engleska), Inter (Italija), Borusija Dortmund (Nemačka), Lajpcig (Nemačka), Barselona (Španija);

Drugi šešir: Bajer Leverkuzen (Nemačka), Atletiko Madrid (Španija), Atalanta (Italija), Juventus (Italija), Benfika (Portugal), Arsenal (Engleska), Briž (Belgija) Šahtjor (Ukrajina), Milan (Italija);

Treći šešir: Fejenord (Holandija), Sporting (Portugal), PSV Ajndhoven (Holandija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Salcburg (Austrija), Lil (Francuska), Crvena zvezda (Srbija), Jang Bojs (Švajcarska), Seltik (Škotska); 

Četvrti šešir: Slovan Bratislava (Slovačka), Monako (Francuska), Sparta Prag (Češka Republika), Aston Vila (Engleska), Bolonja (Italija), Đirona (Španija), Štutgart (Nemačka), Šturm Grac (Austrija), Brest (Francuska)

Kao što je već rečeno, iz svakog šešira Crvena zvezda će dobiti po dva rivala, a kompjuterski će biti određeno koje mečeve će igrati na domaćem terenu, a koje na gostovanjima.

Žreb će biti obavljen danas (četvrtak, 29. avgust) sa početkom od 18 časova u Grimaldi Forumu u Monaku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading