ČOVEK OTIŠAO U TOALET U AVIONU I JEDNOSTAVNO NESTAO! Misterija duga celih 56 godina!

Autor:

Razonoda

01.02.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je počelo 29. aprila 1968. godine kada se Poter ukrcao na let za Dalas sa svojom suprugom Keri. No, ono što se dogodilo tokom leta ostaje obavijeno velom tajne.

ČOVEK OTIŠAO U TOALET U AVIONU I JEDNOSTAVNO NESTAO! Misterija duga celih 56 godina!

Foto: pixabay.com

Prošlo je 56 godina od nestanka Džerolda Potera, čoveka čija sudbina i dan danas intrigira javnost i istražitelje.

 

 

Sve je počelo 29. aprila 1968. godine kada se Poter ukrcao na avion za Dalas sa svojom suprugom Keri. No, ono što se dogodilo tokom leta ostaje obavijeno velom tajne.


Tokom leta, Džerold je obavestio suprugu da ide do toaleta, a nakon što se avion zatresao, više ga niko nije video. Proverom toaleta, stjuardesa je shvatila da je jedan putnik nestao, a vrata su bila poluotvorena. U isto vreme, u pilotskoj kabini se upalila lampica koja je signalizirala da su vrata otvorena. Avion je prinudno sleteo u Springfild, a tamošnja istraga nije dala odgovore na pitanje šta se zapravo dogodilo.


Istraga Savezne uprave za civilno vazduhoplovstvo (FAA) nije pronašla štetu u zadnjem delu aviona, osim lanca koji je dodatno osiguravao vrata, a pronađen je na podu. Spekulisalo se da je turbulencija izazvala nestanak Potera, no činjenica da niko od putnika nije čuo udarac ili krik, dovodi u pitanje ovu teoriju. Dodatno, potraga za telom na području koje je avion preletao nije dala nikakav rezultat, dodatno uvećavajući misteriju nestanka.


Supruga Keri je kasnije tužila aviokompaniju i odbacila spekulacije o samoubistvu. Ona je isticala da je Džerold bio srećan i stabilan čovek, te da se radovao putovanju na sastanak kluba čiji je bio istaknuti član. Ova tužba dodatno je stavila fokus na ovaj misteriozni događaj.


Nestanak Džerolda Potera ostaje jedna od najvećih avionskih misterija, a njegova sudbina i dan danas izaziva spekulacije i interesovanje javnosti. Iako je prošlo mnogo godina, ovaj slučaj i dalje ostaje nerešen, a pitanja bez odgovora.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading