PRONAĐEN NOVČANIK STAR 65 GODINA! Šest decenija bio na neverovatnom mestu, ono što je u njemu otkriveno je porodici vlasnice promenilo je život! (FOTO)

Autor:

Razonoda

02.01.2024

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 65 godina pronađen je novčanik koji je izgubljen pre više od šest decenija.

PRONAĐEN NOVČANIK STAR 65 GODINA! Šest decenija bio na neverovatnom mestu, ono što je u njemu otkriveno je porodici vlasnice promenilo je život! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Nakon 65 godina, pronađen je novčanik koji je izgubljen 1958. godine i to iza zida toaleta istorijskog bioskopa u Atlanti. Kako je rekao vlasnik teatra Kris Eskobar, radi se o najstarijem filmskom teatru u ovom američkom gradu, a otkriće je predstavljalo svojevrsni “portal u prošlost”.

Naime, tokom renoviranja bioskopskih prostorija je srušen zid, iza kog je pronađen kožni novčanik sa dokumentima, novcem, crno-belim fotografijama i ispisanim ceduljama.

Pored kreditnih kartica sada zatvorene robne kuće “Davison’s and Rich’s”, nađeni su računi za kupljeno gorivo, kartice osiguranja i nagradni tiket koji je vlasniku mogao da donese novi “ševrolet” iz 1959. Na vozačkoj dozvoli stajalo je i ime - Floj Kulber, prenosi New York Post.

Eskobar je odlučio da pronađe vlasnicu novčanika, ili njene potomke. Tokom pokušaja da nađe vlasnicu, je najpre naišao na čitulju koju je ožalošćena supruga dala Roju Kulbretu, a potom su ga društvene mreže odvele do njihove ćerke, Ti Čembrelen.

Ispostavilo se da je živela relativno blizu renoviranog bioskopa.

- Nisam iznenađena da je izgubila novčanik - rekla je šokirana ćerka čija je majka preminula pre 10 godina.

Kako je rekla, njena majka Floj je bila nastavnica u školi i angažovana u pomaganju osobama s cerebralnom paralizom.

- Ovo je baš dirljivo. Sećanja se vraćaju, nekako je ponovo s nama - rekla je ćerka.

Deca i unuci pokojne Floj Kulbret posetili su bioskop i preuzeli kožni novčanik, a sam čin je predstavljao “poseban trenutak”.

- Znamo da ćemo ga zauvek čuvati - rekla je Ti Čembrelen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading