JEDNA OD NAJVEĆIH DRŽAVA SVETA UKINULA VIZE ZA SRBIJU: Okreće se potpuno turizmu, za meštane kažu da su nenadmašni domaćini

Autor:

Razonoda

14.12.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova spoljna politika te zemlje tiče se i popularizacije turizma

JEDNA OD NAJVEĆIH DRŽAVA SVETA UKINULA VIZE ZA SRBIJU: Okreće se potpuno turizmu, za meštane kažu da su nenadmašni domaćini

Foto: shutterstock

Vlada Irana odlučila je da jednostrano ukine viže za 33 zemlje među kojima su BiH, Srbija i Hrvatska, s namerom da eksploatiše turizam i da neutrališe, kako se navodi "kampanju iranofobije".

Odluku iranske vlade juče je na konferenciji za medije saopštio ministar kulturne baštine Ezatolah Zarghami, istakavši da je odluka podstaknuta dolaskom turista i posetilaca iz zemalja širom sveta.

Napominje se da je Iran već imao programe ukidanja viza za državljane Turske, Republike Azerbajdžan, Omana, Kine, Armenije, Libana i Sirije.

Iran je za putnike iz Srbije oduvek bio jedna od najatraktivnijih destinacija, ali je interesovanje za ovu zemlju opalo u poslednje vreme zbog političke situacije i početka rata u Izraelu.

Iran je po svojoj površini 18. država sveta. Glavni grad je Teheran. Za Irance putnici širom sveta pišu da su fantastični domaćini, kao i da su širom najvećih gradova veoma srdačni i žele uvek da pomognu turistima oko svega.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading