ŠTA TO BEŠE NEUTRALNOST? Gugl otpustio 28 radnika što nisu uz Izrael!

Autor:

Razonoda

18.04.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema informacijama iz internog dopisa Gugla, firma je otpustila zaposlene koji su tokom protesta "uništavali kancelarijsku opremu, ometali rad drugih zaposlenih i ugrožavali njihovu bezbednost"

ŠTA TO BEŠE NEUTRALNOST? Gugl otpustio 28 radnika što nisu uz Izrael!

Foto: pixabay.com

Američka tehnološka korporacija Gugl otpustila je 28 zaposlenih koji su se aktivno protivili velikom ugovoru kompanije za 1,2 milijarde dolara sa Vladom Izraela.

Zaposleni u dve kancelarije Gugla, u Njujorku i Kaliforniji, su protestovali protiv "Projekta Nimbus" prema kome bi Gugl u saradnji sa Amazonom pružio usluge skadištenja i obrade podataka u oblaku (klaudu) za izraelsku vladu, prenosi tehnološki portal Verdž.

Oni su rekli da ugovor pomaže izraelskim vlastima, a posebno vojsci Izraela, u "sprovođenju politike genocida", misleći na tekući vojni sukob Izraela sa palestinskim pokretom Hamas.

Prema informacijama iz internog dopisa Gugla, firma je otpustila zaposlene koji su tokom protesta "uništavali kancelarijsku opremu, ometali rad drugih zaposlenih i ugrožavali njihovu bezbednost".

Zbog onih koji su odbili da prestanu da se tako ponašaju, intervenisala je policija i udaljeni su iz kancelarije, dodaje se u saopštenju.

"Ogromna većina naših zaposlenih postupa ispravno. Ako ste jedan od malobrojnih koji misle da ćemo preći preko ponašanja koje krši našu politiku, razmislite još jednom", upozorio je Guglov šef globalne bezbednosti Kris Rakou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading