CEO SVET MORA DA SE UJEDINI U KOALICIJI PROTIV IRANA: Predsednik Izraela predlogom zaprepastio sve

Autor:

Svet

17.04.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isak Hercog smatra da je sada pravi trenutak da se okupe sve snage koje mogu zaustaviti Irance

CEO SVET MORA DA SE UJEDINI U KOALICIJI PROTIV IRANA: Predsednik Izraela predlogom zaprepastio sve

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

Predsednik Izraela Isak Hercog pozvao je danas tokom susreta sa šefovima diplomatije Velike Britanije i Nemačke, Dejvidom Kameronom i Analenom Berbok, u Jerusalimu na globalnu koaliciju protiv Irana, saopštila je Hercogova kancelarija.

U saopštenju se navodi da je Hercog rekao da ceo svet mora odlučno da se angažuje protiv pretnje iranskog režima koji, kako je istakao, nastoji da naruši stabilnost celog regiona, preneo je Tajms of Izrael.

Kameron je izjavio da je jasno da je Izrael doneo odluku da odgovori na iranski napad dronovima i balističkim raketama, izražavajući očekivanje da će to biti sprovedeno na način koji će minimalizovati eskalaciju koliko je to moguće, preneo je Rojters.

"Jasno je da Izraelci donose odluku da deluju", rekao je Kameron novinarima tokom posete Izraelu, Kameron je istakao da Velika Britanija želi da budu uvedene koordinisane sankcije prema Iranu.

Prema njegovim rečima, G7 treba da uputi jasnu nedvosmislenu poruku Iranu uvođenjem sankcija. Kameron i Berbok su prve zapadne diplomate koje su posetile Izrael nakon iranskog napada prošlog vikenda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading