HAOS NA SAJMU AUTOMOBILA: Električni auto povredio pet osoba, šta je krenulo po zlu?

Autor:

Razonoda

29.04.2024

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezgoda na Međunarodnoj izložbi novih energetskih vozila u Nanjingu

HAOS NA SAJMU AUTOMOBILA: Električni auto povredio pet osoba, šta je krenulo po zlu?

Foto: printskrin


Na nedavno održanoj Međunarodnoj izložbi novih energetskih vozila u Nanjingu, došlo je do nezgode koja je izazvala povredu pet posetilaca, među kojima je bilo i jedno dete. Uzrok nezgode bio je automobil Extreme Krypton X kompanije Zeekr, koji je nepoštovanjem bezbednosnih pravila počeo nekontrolisano da se kreće, usled čega je došlo do sudara sa posetiocima i izloženim vozilima.

Potencijalna opasnost sistema startovanja motora bez ključa

Ova nezgoda baca svetlo na potencijalnu opasnost sistema startovanja motora bez ključa, koji može dovesti do nekontrolisanog pokretanja vozila. U ovom slučaju, ključ je bio dovoljno blizu automobila da aktivira pogon kada ga je neko od posetilaca slučajno pokrenuo, što je rezultiralo neželjenim kretanjem vozila.


Reakcija proizvođača i izvinjenje

Predstavnici kompanije Zeekr su preuzeli odgovornost za nezgodu i zvaničnim putem su se izvinili povređenim posetiocima. Istakli su da će ubuduće biti oprezniji prilikom izlaganja automobila kako bi se izbegle slične situacije.

Ova nezgoda jasno pokazuje da, i pored napretka tehnologije u autoindustriji, klasična rešenja i dalje mogu biti pouzdanija u pogledu bezbednosti u saobraćaju. Uz to, naglašava važnost poštovanja bezbednosnih pravila prilikom izlaganja vozila na javnim događajima, kako bi se izbegle potencijalno opasne situacije poput ove.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading