"ZNALI SU ZA ORUŽJE, NEĆE SE IZVUĆI": Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu bratu i ujaku monstruma Blažića! Evo šta se "valja iza brega"!

Autor:

Hronika

21.06.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saučesnici u neviđenom masakru će odgovarati!

"ZNALI SU ZA ORUŽJE, NEĆE SE IZVUĆI": Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu bratu i ujaku monstruma Blažića! Evo šta se "valja iza brega"!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Google Maps/Printscreen

Argumenti za žalbu Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu su da je oružje zajedničko i da je otac, odnosno ujak Uroša Blažića, ili nabavio to oružje ili da je morao da zna za postojanje tog oružja, i dodao da se nada da će Apelacioni sud donetu adekvatnu presudu i da će se oni kazniti mnogo većom kaznom.

Advokat Stefan Stefanović koji zastupa porodice žrtava iz Malog Orašja i Dubone izjavio je danas da je više javno tužilaštvo u Kragujevcu najavilo žalbu na presudu ujaku i bratu optuženog masovnog ubice Uroša Blažića.

Stefanović je u izjavi za Tanjug ocenio da je presuda skandalozna jer su optuženi u saizvršilaštvu posedovali ogromne količine naoružanja i eksplozivnih naprava koje su pronađene u njihovoj kući, odnosno pomoćnoj zgradi u selu Vinjište, za šta je zaprećena kazna od dve do 12 godina. Goran Gavrilović je oslobođen juče optužbe za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija,a njegov sin Boris Gavrilović (20) je proglašen krivim za ovo krivično delo i prvostepeno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

"Nismo očekivali da će biti oslobođen Goran Gavrilović jer je to njegova kuća, njegovo naoružanje. Što se tiče Borisa kazna je ispod zakonskog minimuma, pretpostavljam da je to zbog određenih olakšavajućih okolnosti jer je on na kraju priznao delo iako je u početku negirao navodeći da mu je to naoružanje doneo neki čovek u džaku dok je on kosio travu", istakao je Stefanović.

Kako je naveo, argumenti za žalbu Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu su da je oružje zajedničko i da je otac, odnosno ujak Uroša Blažića, ili nabavio to oružje ili da je morao da zna za postojanje tog oružja, i dodao da se nada da će Apelacioni sud donetu adekvatnu presudu i da će se oni kazniti mnogo većom kaznom.

"Mi nismo strane u postupku i ne možemo komentarisati koji su za a koji protiv argumenti. To će tužilaštvo u Kragujevcu svakako proceniti", izjavio je advokat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading