DOJAVA O BOMBI U KRAGUJEVCU ZBOG SUĐENJA BLAŽIĆEVIM ROĐACIMA? Odloženo iznošenje odbrane ujaka i brata krvnika iz Dubone?!

Autor:

Hronika

31.05.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je blokirala prilaze zgradi!

DOJAVA O BOMBI U KRAGUJEVCU ZBOG SUĐENJA BLAŽIĆEVIM ROĐACIMA? Odloženo iznošenje odbrane ujaka i brata krvnika iz Dubone?!

Foto: Tanjug/S.AĆIMOVIĆ, Facebook

Zbog anonimne dojave o podmetnutoj bombi, zaposleni u Palati pravde u Kragujevcu su evakuisani.

Policija je blokirala prilaze zgradi, koju pretražuju specijalne ekipe. Dojava je stigla nešto pre 8 sati.

Za danas je u Višem sudu bilo zakazano ročište u krivičnom postupku protiv Gorana i Borisa Gavrilovića, bliskih rođaka Uroša Blažića, vinovnika masakra u Duboni i Malom Orašju. Ipak, suđenje neće biti odloženo.

Uroša Blažića, okrivljen je za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje.

Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Po završetku iznošenja završnih reči, sudija će objaviti termin za izricanje presude. Glavni pretres, na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu.

Uroš Blažić je, nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja u noći između 4. i 5. maja prošle godine, pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište kod Kragujevca, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Suđenje Urošu Blažiću je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading