ODREĐEN PRITVOR MILINKU BRAŠNJOVIĆU: Šarićev i Zvicerov osumnjičeni saradnik optužen za ubistvo šefova "škaljaraca" u Atini

Autor: M.V.B.

Hronika

19.06.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritvor prema okrivljenom može trajati najduže 30 dana.

ODREĐEN PRITVOR MILINKU BRAŠNJOVIĆU: Šarićev i Zvicerov osumnjičeni saradnik optužen za ubistvo šefova "škaljaraca" u Atini

Foto: E-Stock, Facebook

Milinko Brašnjović, osumnjičen kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera, izručen je Srbiji juče. 

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, doneo je danas rešenje kojim je ostavljeno na snazi rešenje ovog suda od dana 22.02.2024. godine, a kojim je prema okrivljenom Milinku Brašnjoviću određen pritvor, koji mu se računa od dana 18.06.2024. godine, kada je lišen slobode, usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Republika

Foto: MUP

Izručenje Milinka Brašnjovića

Pritvor prema okrivljenom Milinku na osnovu ovog rešenja može trajati najduže 30 dana.

Okrivljenom se između ostalih, na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi stava 4 Krivičnog zakonika, kao i izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 11 u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijema, navodi se u saopštenju MUP-a.

Podsećamo, Brašnjović je navodno jedan od glavnih egzekutora klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Poznat je kao mafijaški "prvoborac" čije detinjstvo i ranu mladost obeležava blagostanje, zahvaljujući poslovnoj uspešnosti njegovog oca Mike i strica Milinka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading