SUĐENJE DAVIDU KNEŽEVIĆU ZAKAZANO ZA 29. JUL! Amerikanci mu teške optužbe stavljaju na teret!

Autor:

Hronika

18.06.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema sudskim dokumentima, suđenje će trajati dve nedelje, a sudija Ketlin Vilijams će predsedavati procesom.

SUĐENJE DAVIDU KNEŽEVIĆU ZAKAZANO ZA 29. JUL! Amerikanci mu teške optužbe stavljaju na teret!

Foto: Profimedia, Društvene mreže

Suđenje srpskom državljaninu Davidu Kneževiću optuženom za nestanak svoje supruge Ane Knežević počeće 29. jula, objavio je savezni sud u Majamiju. Optuženi, koji se izjasnio da nije kriv, trenutno je u pritvoru bez prava na kauciju.

Prema sudskim dokumentima, suđenje će trajati dve nedelje, a sudija Ketlin Vilijams će predsedavati procesom. Optuženi je uhapšen 4. maja na Međunarodnom aerodromu u Majamiju nakon dolaska iz Beograda. Tužioci veruju da je Ana Knežević mrtva, iako optuženi nije formalno optužen za njeno ubistvo. Dokazi koje su tužioci predočili nazvani su "snažnim".

Advokatica optuženog, Džejn Vajntraub, osporava dokaze i planira zatražiti oslobađanje svog klijenta. Tužioci su u svojim podnescima naglasili da optuženi predstavlja opasnost za zajednicu i visoki rizik od bekstva, zbog čega smatraju da bi trebao ostati u pritvoru do suđenja.

Optuženi, koji ima i američko i srpsko državljanstvo, prodao je šest kuća u Južnoj Floridi mesec dana pre nestanka Ane Knežević. Još jednu kuću je prodao tri nedelje nakon njenog nestanka. Prodaje su mu donjele ukupno šest miliona dolara. Tužioci tvrde da je prodajom stekao dovoljno novca da pobegne iz zemlje, ako bi mu bile isplaćene druge hipoteke na tim kućama.

Tužilaštvo je takođe objavilo fotografije na kojima se vidi optuženi kako kupuje sprej i lepljivu traku u prodavnici u Madridu, te kako koristi iste materijale da bi promenio boju kamere na zgradi gde je Ana živela.

Suđenje privlači pažnju medija kako u Sjedinjenim Američkim Državama tako i u Srbiji, zbog složenih okolnosti slučaja i spekulacija o sudbini Ane Knežević.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading