"OVO JE REMEK DELO" Miljkovićev advokat ismeva optužnicu - Sudija pomno sluša

Autor:

Hronika

18.06.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam zverskih ubistava, otmice silovanje, trgovinu oružjem i drogom, koje je juče iznova počelo pred novom predsednicom veća Zoricom Avramović, danas je nastavljeno.

"OVO JE REMEK DELO"  Miljkovićev advokat ismeva optužnicu - Sudija pomno sluša

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock

Nikola Jerković branilac Marka Miljkovića i više optuženih u ovom slučaju u uvodnom izlaganju je rekao da da do sada nisu imali fer suđenje.

- Ova optužnica je remek delo koliko u njoj ima nezakonitih dokaza. Rak rana je taj Skaj materijal koji je kao što svi znamo, nezakonito pribavljen. To su operativni podaci koji nemaju dokazni značaj. Sve što dođe iz inostranstva mora da prođe kontrolu našeg ustava i ZKP-a, a to ovde nije slučaj. Ovo će se jednog dana pominjati na Pravnim fakultetima u Srbiji, kao veliki skandal - rekao je Jerković.

Đorđe Tomić branilac Senada Rešovića, Vladimira Greka i Dragana Mitrovića je rekao da nema validnih dokaza protiv njih, a pogotovo što se tiče optužbe u vezi sa oštećenim Ilijom S.

- On je rekao da su ga svi maltretirali i tukli što je jako neprecizno. Sve će vam biti jasno kad ga budemo ispitivali ovde. Grek i Rešović se terete za otmicu Nikole Mitiće i tu se pominje da su oni označeni kao fizičko obezbeđenje Belivuka i Miljkovića, što niko ne spori, ali ih to ni ne povezuje sa ovim krivičnim delom - istakao je Tomić.

U uvodnom izlaganju Stefan Stajić advokat Alekse Stošića govorio je opsežno o optužbama na račun gotovo čitave grupe, a ne samo na račun Stošića. Opovrgavao je sve dokaze, a vezano za skaj je rekao da ni kod jednog od okrivljenih prilikom hapšenja nije pronađen Skaj aparat.

Ono što je izgovorio u stilu kovanice koju Marko Miljković voli da ponavlja "nema tela, nema dela" je da kako može da se sudi za ubistvo osoba koje su nestale i čija tela nisu pronađena.

U publici se studenti prava došaptavaju kako Stošićev advokat besomučno govori u želji da do zadnje sekunde iskoristi sve vreme za ličnu promociju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading