"SRCE ME BOLI ZA TOBOM, BELKA MOJA..." Potresne reči porodice šest meseci nakon tragedije u Sremskoj Mitrovici: Elena umrla samo nekoliko sati nakon rođenja!

Autor:

Hronika

13.06.2024

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je preminula u januaru!

"SRCE ME BOLI ZA TOBOM, BELKA MOJA..." Potresne reči porodice šest meseci nakon tragedije u Sremskoj Mitrovici: Elena umrla samo nekoliko sati nakon rođenja!

Foto: Društvene mreže, Privatna arhiva

Pola godine je prošlo od kada je malena Elena Novakov preminula u bolnici u Sremskoj Mitrovici, nekoliko sati nakon što se njena majka Marica Mihajlović (26) iz Šida porodila u toj ustanovi.

Marica je doktora Marka M. optužila za akušersko nasilje, ali je Komisija za vanrednu spoljnu kontrolu stručnog rada upućena po nalogu Ministarstva zdravlja u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici ustanovila da većih propusta prilikom porođaja ove drugorotke nije bilo.

Porodica je danas, šest meseci od tragedije koja je uzdrmala celu Srbiju, uputila potresne reči posvećene preminuloj bebi.

Tačno šest meseci, kao da je juče bilo. Mnogo te tetka voli i svaki dan plačem. Sanjala sam te, pile moje. Oživela si u mojim rukama, videla sam tvoje oči male. Hvala ti, ljubavi, na tom snu. Došla si, nisam bila tu da te ispratim ni dodirnem, ali si tetki to dozvolila u snu. Osetila sam te, tvoje rukice, obraze. Izljubila sam te celu. Srce me boli za tobom, belka moja. Počivaj u miru - napisala je tetka devojčice Slavica.

Foto: Privatna arhiva, Printscreen

Preminula devojčica Elena Novakov

Podsećamo, Maricu Mihajlović i njenog supruga svojevremeno je primio i predsednik Aleksandar Vučić i poručio da će država uraditi sve da pomogne njenoj porodici, ali i da uspostavi bolju kontrolu kako se takav slučaj ne bi više ponovio.

Takođe, Marica je tada rekla da je tokom porođaja, osim fizičkih povreda, pretrpela i uvrede na nacionalnoj osnovi, a porodilje koje su se tada zatekle u porodilištu za naš portal govorile su da je celo porodilipte plakalo nakon Maričinog krika za detetom.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading