ZA NEKOLIKO DANA DVOJE DECE UPUCANO VAZDUŠNOM PUŠKOM U BEOGRADU! Šta se ovo dešava - i dečak i devojčica RANJENI U BUTINU!

Autor:

Hronika

29.05.2024

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva potpuno ista incidenta, a na meti su deca!

ZA NEKOLIKO DANA DVOJE DECE UPUCANO VAZDUŠNOM PUŠKOM U BEOGRADU! Šta se ovo dešava - i dečak i devojčica RANJENI U BUTINU!

Foto: shutterstock,ST/Nemanja Pančić, Pixabay

Pre samo četiri dana dečak star 11 godina je u Sarajevskoj ulici pogođen vazdušnom puškom. Tom prilikom dete je zadobilo povredu u predelu butine.

Napadač je brzom akcijom policije uhapšen, a pucao je na dete sa prozora zgrade u pravcu platoa gde se deca u tom kraju inače igraju. Incident se dogodio 25. maja oko 19.15 časova.

Muškarac (66) je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu gde se branio ćutanjem. 

- Dežurni javni tužilac Prvog OJT u Beogradu je saslušao osumnjičenog na okolnost krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti koji je izjavio da ne želi da iznosi odbranu - navodi se u saopštenju.

Nakon toga Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti delo krivično delo koje mu je stavljeno na teret, ali njemu pritvor nije određen.

Upucana i devojčica

Samo četiri dana kasnije dogodio se identičan incident na Kalemegdanu u Beogradu. 

Ddevojčica stara 15 godina je upucana jutros oko 8 sati u blizini Kalemegdana na putu do škole.

Ona je u prvom trenutku nakon što je ranjena pomislila je da ju je u nogu udarila loptica. Nekoliko sekundi kasnije primetila je krv.

Devojčica je prevezena na Institut za majku i dete i trenutno čeka na operaciju.

Dijabola iz vazdušne puške je, kao i u slučaju dečaka, pogodila dete u butinu i ostala je zaglavljena, zbog čega će morati da bude operisana.

Dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva naložio je policiji da hitno pronađe pucača, da se pronađe vazdušna puška i ista uporedi sa dijabolom koja se nalazi i dalje u devojčicinom telu, a koju će lekari izvaditi operacijom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading