PUCAO NA DETE U SARAJEVSKOJ, PA PUŠTEN NA SLOBODU! Sud oslobodio muškarca iz Beograda, kod njega pronađen arsenal oružja!

Autor:

Hronika

29.05.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mu određen pritvor!

PUCAO NA DETE U SARAJEVSKOJ, PA PUŠTEN NA SLOBODU! Sud oslobodio muškarca iz Beograda, kod njega pronađen arsenal oružja!

Foto: Republika, Dragan Lukic

U stanu muškarca (66) koji se sumnjiči da je 25. maja u Sarajevskoj ulici u Beogradu pucajući iz vazdušne puške naneo povrede dečaku (11), pronađeno je 140 komada različitog oružja za koje se kasnije ispostavilo da su tetivne i vazdušne puške. Uprkos tome Prvi osnovni sud u Beogradu nije mu odredio pritvor iako je Prvo osnovno javno tužilaštvo predložilo tu meru.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, muškarac (66) je identifikovan i priveden ubrzo nakon što je pucao iz vazdušne puške. On je, kako smo pisali, sa prozora stana u kojem živi ranio dečaka koji se igrao u obližnjem parku.

Prilikom pretresa stana, prema našim nezvaničnim saznanjima, pripadnici MUP su pronašli čak 140 pušaka, te se ispitivalo da li će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava zbog krivičnog dela - nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih naprava. Veštačenjem je utvrđeno da se radi o tetivnim i vazdušnim puškama.

Tetivno oružje poznato je kao samostreli, a ono se po zakonu ne vodi kao oružje koje podleže krivičnoj odgovornosti. Isti slučaj je i sa vazdušnim puškama. Zbog toga, osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo - izazivanje opšte opasnosti.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se osumnjičenom muškarcu odredi pritvor zbog sumnje da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo, ali Sud je odbio predlog te je osumnjičeni muškarac pušten da se brani sa slobode.

Kako se nezvanično saznaje, Tužilaštvo će uložiti žalbu po prijemu rešenja o odbacivanju predloga.

(Blic)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Niko

29.05.2024 09:44

Da li u sudu rade sudije ili sarlatani. Postoji i sudska praksa, mišljenje sudije. Po njima da ga pošalju u neku banju da se leči.

Mimi

29.05.2024 10:40

Interesantno je da se ista "vest" pojavila i u engleskim medijima...