TEŠKA KRAĐA U KRAGUJEVCU: Muškarac osumnjičen da je provalio u pekaru i uzeo 300.000 dinara, deo novca pronađen

Autor:

Hronika

16.05.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novac pronađen prilikom pretresa stana

TEŠKA KRAĐA U KRAGUJEVCU: Muškarac osumnjičen da je provalio u pekaru i uzeo 300.000 dinara, deo novca pronađen

Foto: shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su uspešno rasvetlili tešku krađu koja se dogodila 13. maja ove godine. Naime, kako je saopšteno iz MUP-a, efikasnom akcijom, osumnjičeni muškarac (25) iz Kragujevca će biti podvrgnut krivičnom gonjenju po nalogu nadležnog tužilaštva.


Provala u pekaru i krađa novca

Osumnjičeni se sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima izvršio provalu u prostorije jedne pekare u Kragujevcu, gde je navodno ukrao oko 300.000 dinara. 
 

Pronađen deo ukradenog novca


Nakon detaljnog pretresa stana kojim osumnjičeni raspolaže, policija je pronašla deo ukradenog novca.

Krađa u Srbiji je krivično delo koje je regulisano Krivičnim zakonikom Republike Srbije. U zavisnosti od vrste i težine krađe, kao i okolnosti pod kojima je izvršena, kazne mogu značajno varirati.

Republika

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Osnovna definicija i kazne za krađu

Prema članu 203. Krivičnog zakonika Srbije, krađa je definisana kao:

 

Član 203 - Krađa

Osnovna krađa: Ko oduzme tuđu pokretnu stvar s namerom da njenim prisvajanjem sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

O kvalifikovana krađa: Ako vrednost ukradene stvari prelazi određenu novčanu granicu ili ako je krađa izvršena na naročito drzak ili opasan način, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

 

Teži oblici krađe

U slučajevima gde su okolnosti krađe težeg oblika, zakon predviđa strože kazne. Ovde su navedeni neki od tih težih oblika i kazne koje ih prate:

Teška krađa (član 204): Ako je krađa izvršena na način koji uključuje provalu, upotrebu oružja, u grupi, ili ako je naneta velika šteta, kazne mogu biti znatno strože, obično zatvorske kazne koje se kreću od šest meseci do deset godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading