"ZANIMA VAS OTKUD MOJ DNK NA ČAURI U UČIONICI? PUSTITE MAŠTI NA VOLJU" Sramna odbrana majke KOSTE KECMANOVIĆA: Sve vreme izazivala gnev i bes roditelja ubijene dece

Autor:

Hronika

16.05.2024

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka Koste Kecmanovića na sudu davala sramotme i arogantne odgovore.

"ZANIMA VAS OTKUD MOJ DNK NA ČAURI U UČIONICI? PUSTITE MAŠTI NA VOLJU" Sramna odbrana majke KOSTE KECMANOVIĆA: Sve vreme izazivala gnev i bes roditelja ubijene dece

Foto: ST/Vladimir Lukić

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice koja je juče pred višim sudom u Beogradu negirala krivicu i pokušala da kaže kako joj je žao zbog masakra koji je njen sin 3. maja prošle godine počinio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, šokirala je sve pristune u sudnici svojim odgovorom otkud njen DNK na čauri pronađenoj u učionici istorije u kojoj je maloletni ubica pucao u decu iz razreda u koji je išao.

- Pustite mašti na volju - arogantno je M. K. dala odgovor na konkretno pitanje, ne želeći time da otkrije na koji način je jak biološki materijal ostavila na čauri, pa tako ni da li su tačne spekulacije koje su se provlačile kroz javnost, da je lično punila oružje.

Angelina preminula na dan suđenja

Angelina Aćimović na jučerašnji dan pre tačno godinu dana izgubila je bitku za život u Dečjoj klinici u Tirškovoj. Devojčica koja je teško ranjena 3. maja u učionici, punih 12 dana borila se život.

Inače, majka dečaka ubice je po profesiji stručnjak za DNK i veštačila je i davala stručno mišljenje u brojnim sudskim predmetima.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret joj je stavljeno krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i municije.

- Na početku svog izlaganja, odnosno iznošenja odbrane, pokušavala je kao i njen suprug V. K. na prethodnim suđenjima da glumi žrtvu i pokazuje saosećajnost sa članovima porodica ubijene dece, radnika obezbeđenja. Za sudskom govornicom je čak izjavila saučešće, ali koliko su u njenim rečima roditelji koji su izgubili najmilije osetili iskrenost najbolje svedoči to što je jedan od očeva na glas rekao "ne mogu da slušam ove literarne radove", ustao i napustio sudnicu - otkrio je izvor Kurira.

Jedan za drugim, iz sudnice su tokom njenog izlaganja izašli otac ubijene Angeline Aćimović, Anđelko, kao i očevi Andriane Dukić, Dane Dukić i Mare Anđelković, Branko Anđelković.

Iako nisu želeli da govore o razlozima napuštanja sudnice samo pola sata pošto je počelo izlaganje majke dečaka ubice, naš izvor otkriva da su bili ogorčeni zbog toga što majka kao i njen muž prethodno, pokušavaju da potpuno odbace bilo kakvu krivicu za najjeziviji zločin u istoriji Srbije koji je počinio njihvo trinaestogodišnji sin.

Roditelji traže odgovore, ali ih ne dobijaju

Oni koji su imali snage da ostanu da prate, iz sudnice su izašli uzrujani. Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja je zastupnik porodica, rekla je po završetku današnjeg suđenja da je atmosfera bila teška za sve oštećene.

- Blago svima koji nisu u sudnici jer je atmosfera mučna i teška. U toku je iznošenje odbrane okrivljene, što će se nastaviti i na narednom ročištu. Teško kad sa jedne strane imate porodicu dečaka koji je odgovoran za ubistva, a sa druge roditelje ubijene, ranjene dece, sestru Dragana Vlahovića koji traže odgovore na pitanja, a ne dobijaju ih - rekla je advokatica nakon suđenja.

Osim mučne teške atmosfere u sudnici za sve oštećene, jučerašnje suđenje je navodno obeležila i burna rasprava advokata koji brane roditelje dečaka ubice i tužilaca koji zastupaju optužnicu.

- Posle iznošenja odbrane majke dečaka ubice, advokati su joj postavljali pitanja ali su dvojica tužilaca protestvovala zbog toga što joj kroz pitanja sugerišu da daje odgovore drugačije od onoga što je rekla u odbrani, a odnosi se na deo njene odbrane o vežbanju gađanja dečaka u streljani u koju ga je otac vodio - objašnjava naš sagovornik.

Tužioci su, kako dodaje nekoliko puta intervenisali zbog nezakonitih pitanja odbrane, ali i sami roditelji ubijene Eme Kobiljski.

- Roditelji Eme Kobiljski ostali su u sudnici, ali u jednom trenutku ni oni nisu mogli da ostanu mirni na ono o čemu su majka i njeni branioci govorili, pa su dobacili: "Dosta više s lažima" - otkriva naš sagovornik.

Podsetimo, prethodno je i otac dečaka ubice negirao krivicu a tokom izlaganja je navodno insistirao na tome da su "oni ugledna porodica" i da on ne treba da ide "na robiju za nešto što nije uradio".

Nastavak suđenja zakazan je za 21. maj kada bi majka dečaka ubice trebalo da nastavi da odgovara na pitanja roditelja nastradalih i ranjenih, pošto je na pitanja njihovih advokata, zastupnika, odbila da da odgovore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (9)

Loading
Majka

16.05.2024 11:57

Miljana priznaj krivnju, ti si kriva za zločin šta je Kosta uradio, jedino ti

Odgovori 19 10
Tanja

16.05.2024 12:48

Samo o sebi misle,niko ih ne zanima osim njih samih,roditelje i najmlađeg masovnog ubicu na svetu . Oni su vaspitali najmlađeg masovnog ubicu na svetu po svom uzoru. Vodali po raznim pucačkim aktivnostima da bi najmlađi masovni ubica na svetu streljao decu nam oružjem od kuće donetim u školi na času i čika Dragana. Sad samo hoće da izvrdaju i što pre pobegnu u London ili na Havaje.

Odgovori 20 10
Tanja

16.05.2024 12:49

Samo o sebi misle,niko ih ne zanima osim njih samih,roditelje i najmlađeg masovnog ubicu na svetu . Oni su vaspitali najmlađeg masovnog ubicu na svetu po svom uzoru. Vodali po raznim pucačkim aktivnostima da bi najmlađi masovni ubica na svetu streljao decu nam oružjem od kuće donetim u školi na času i čika Dragana. Sad samo hoće da izvrdaju i što pre pobegnu u London ili na Havaje.

Odgovori 11 6
Zatvorite zlo

16.05.2024 13:08

Ova žena je neki težak monstrum.Kazna od 2,5 godine za nju je premala.

Odgovori 23 9