SALVA OPTUŽBI BEZ DRUGE STRANE: NOVA i N1 opet neosnovano vređaju i optužuju

Autor:

Hronika

09.05.2024

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su bili dužni da kontaktiraju sa osobom o kojoj pišu i čuju njen odgovor, novinari Šolakovih medija to nisu ni pokušali.

SALVA OPTUŽBI BEZ DRUGE STRANE: NOVA i N1 opet neosnovano vređaju i optužuju

Foto: Printscreen

"Profesionalni" mediji, kako sebe vole da nazivaju, Nova i N1 tendenciozno su portal Republika.rs optužili da je ugrozila život deteta Slobodana Milenkovića Malog Sente, mada se detetu lice na slici ne vidi (jer je okrenuto leđima), niti je autorka fotografije ijednom rečju pomenula dete.

Oni tvrde, a što je apsolutno neistinito, da je naša novinarka pratila Milenkovića i snimala njegovo kretanje. Istina je da je M.M. zaposlena na portalu Republika  sedela u kafiću gde je sasvim slučajno primetila da je u njenoj blizini Slobodan Milenković u pratnji dva muškarca. Bila je zbunjena što ga vidi jer se prethodno nije pojavio na sudu, izbegavajući po ko zna koji put da svedoči u postupku "Jovanjica". Odlučila je da ga fotografiše, što je i učinila neometajući ga i ne remeteći javni red i mir.  Milenković se ubrzo udaljio iz kafića, a novinarka je ostala na svom mestu, čime se dokazuje da ga nije pratila, kao što navode Šolakovi mediji.

I na kraju, ali ključno: novinari Nove i N1 ni u jednom trenutku nisu pozvali redakciju našeg portala da zatraže komentar i odgovor na ozbiljne optužbe da je naša novinarka pratila Milenkovića i ugrozila bezbednost njegovog deteta i njega.  Jednostavno, objavili su tekst prepun uvreda i optužbi, ne hajući za pravilo da se čuje druga strana, što je osnovna novinarska obaveza. To nisu učinili ni pre nego što su objavili skandalozni snimak sa nadzornih kamera kafića, do koga su došli na volšeban način. 

Podsećanja radi, Slobodan Milenković nekadašnji prvi čovek odeljenja za droge beogradske policije uporno izbegava sudjenje  u postupku "Jovanjica 1", iako je najavio preko opozicionih medija da će na sudu u svojstvu ključnog svedoka "svašta ispričati" o navodnim vezama vrha vlasti s vlasnikom "Jovanjice" Predragom Koluvijom. Njegov branilac njegov nedolazak na sud pravda lošim zdravstvenim stanjem Milenkovića.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading