"MRTAV SAM ČOVEK OD 3. MAJA"! Vladimir Kecmanović na suđenju ponovo GLUMI ŽRTVU: Da sam znao šta se dešava u Kostinoj glavi... (FOTO)

Autor:

Hronika

04.04.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Kecmanović je doveden u sud iz Okružnog zatvora.

"MRTAV SAM ČOVEK OD 3. MAJA"! Vladimir Kecmanović na suđenju ponovo GLUMI ŽRTVU: Da sam znao šta se dešava u Kostinoj glavi... (FOTO)

Foto: Facebook

U Palatu pravde danas su stigli članovi porodice Aćimović, Čikić, Vlahović, Negić, Anđelković, Kobiljski, po čijoj tužbi se sudi Vladimiru i Miljani Kecmanović čiji je sin izveo masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar". Vladimir Kecmanović je doveden u sud iz Okružnog zatvora.

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, Vladimir Kecmanović je na početku rekao da je od 3. maja mrtav čovek.

Ovde stojim zbog ćerke koja je žrtva svog brata. Ništa nije ukazivalo da će se užas desiti. Kosta je bio u kontaktu sa mnogo ljudi i išao na mnogo aktivnosti i niko nije primetio bilo kakva odstupanja u njegovom ponašanju - počeo je Vladimir Kecmanović.

U ovom trenutku bi bilo neumesno prema žrtvama da govorim kakvo je dete bio Kosta i koliko smo bili brižna porodica. Da sam znao šta se dešava u Kostinoj glavi i da mi je neko rekao da postoji bilo kakav problem, učinio bih sve da ne dođe do masakra - dodao je.

U nastavku je i izjavio saučešće porodicama stradalih.

- Izjavljujem neizmerno i duboko saučešće porodicama ubijenih. Moj bol i tuga su neutešni - kazao je Vladimir.

Danas je nastavljeno suđenje u Višem sudu u Beogradu u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole "Vladislav Ribnikar". Incident se dogodio kada je sin Kecmanovića ubio decu i čuvara škole tokom prvog časa 3. maja 2023. godine.

Pored Kecmanovića, očekuje se da budu saslušane i tadašnja direktorka škole i razredna VII 2, odeljenja u kojem se dogodio incident. Do sada su ispitani svi oštećeni, odnosno 27 članova porodica koji su podneli tužbu. Sudija je odlučila da deo suđenja, kada su svedočili maloletna braća i sestre ubijenih, bude zatvoren za javnost.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Sud će odlučivati o tužbi tek po okončanju parničnog postupka, kada će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, tužba obuhvata i njihovog sina maloletnika koji je počinio masakr. Takođe, pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je navodno učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Protiv Kecmanovića se vodi tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, koje su podneli maloletnici i nastavnica istorije koji su teško ranjeni.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Milorad

04.04.2024 18:03

Je li to on predlaze da ga sahrane odmah, kad je vec mrtav??

Rile

04.04.2024 22:31

@Milorad - Milorad@,ajde bre ne trkeljaj, coveku nije do života, nit ce vise imat život! Ne treba mu veca kazna, nego sto ju sad ima, rođeno dete ga zivog zakopalo! Ne bi mu bio u koži niti bi kome to poželio!

Odgovori 24 5
Sara

04.04.2024 21:43

Bog je jedini sudija.

Odgovori 10 1
Mare

05.04.2024 21:43

Laže, znao je kao i bliža okolina da mu sin ima ozbiljne probleme. Trudili su se da to sakriju i za sve to postoje dokazi. A da je mrtav čovek to je u pravu, i to mnogo pre datuma koji je naveo. Sve psihičke funkcije su mu na nuli, kao i sinu ubici.