DRUŠTVENE MREŽE I PAGANSKA BOŽANSTVA: Kako su otrovani umovi mladih u Novom Sadu koji su ubili decu i sebe?

Autor: Telegraf

Hronika

02.03.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Egipatska mitologija na zidovima stana

DRUŠTVENE MREŽE I PAGANSKA BOŽANSTVA: Kako su otrovani umovi mladih u Novom Sadu koji su ubili decu i sebe?

Foto: ST/N. Mutić


Tragedija koja se dogodila u Novom Sadu, gde je mladi bračni par skočio sa solitera ostavljajući beživotna tela svoje dece, šokirala je javnost. Međutim, ono što je dodatno zaprepastilo istražitelje su simboli egipatske mitologije pronađeni na zidovima njihovog stana. Saznajemo da su policija i tužilaštvo pokrenuli istragu kako bi utvrdili da li je par bio povezan sa sektom, a na tu temu se oglasio i poznati sektolog Dimitrije Pastuović za Telegraf.

Sumnje u povezanost sa satanizmom

Dimitrije Pastuović, sektolog, izražava sumnje da su simboli egipatske mitologije na zidovima stana povezani sa jednom vrstom satanizma. On ističe da je ovo zabrinjavajući primer kako društvene mreže i platforme mogu uticati na širenje priča o energijama, kosmosu i paganskim božanstvima među mladima.

"Daj Bože da grešim, ali ovo je naša budućnost, a sve zahvaljujući društvenim mrežama i platformama na kojima mnogi šire priču o energijama, kosmosu, paganskim božanstvima", priča Pastuović.


Upozorenje na "satanizam"

Pastuović je naglasio da je prethodno upozoravao na "satanizam" i da očekuje da će sličnih slučajeva biti i u budućnosti. On ističe da je neophodno donošenje zakona i angažovanje države, crkve i policije kako bi se suzbile aktivnosti koje šire takva uverenja među mladima.

"To su zlonamerni ljudi, šire svoje gluposti i truju decu, poput njih, i to namerno. Ovo je zlo", kazao je.

"Nažalost, ovo je uzelo maha, a da bi se ovome stalo na put mora se doneti zakon. Država, crkva, policija, svi moraju da se uključe i da se sprovode kazne", zaključio je sektolog.

Reakcije komšija i javnosti

Komšije su potresene ovom tragedijom, ističući da ništa nije ukazivalo na to da bi do ovakvog zločina moglo doći. Tela mladića i devojke pronađena su na Bulevaru kralja Lazara, a komšije su izrazile šok i nevericu povodom ovog događaja.


Nakon što istraga bude završena, biće poznato više detalja o ovoj tragičnoj situaciji. S obzirom na prisustvo simbola egipatske mitologije u stanu, istražitelji će nastaviti sa sprovođenjem istrage kako bi utvrdili sve okolnosti ovog slučaja. Ova tragedija je podstakla javnu raspravu o uticaju društvenih mreža na širenje uverenja koja mogu imati ozbiljne posledice po mlade ljude.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (3)

Loading
VLK

03.03.2024 00:00

Malo je jezivo to...Ne satanizam, to su prosto gluposti, nego činjenica da se može desiti tako strašna stvar kao dvostruko ubistvo tako male dece i dvostruko samoubistvo mladih ljudi, a da ne prođe ni dan pre nego što tabloidi to ne pokušaju da pretvore u zaradu, praveći od toga nepotrebno neukusnu senzaciju, prizivajući razne sektologe i slične budalaštine. Samo da klikovi stižu, slično kao sa "Ribnikarom", samo da se niko ne pozabavi ozbiljno temom. Krive društvene mreže, a koliko god toksične one bile, daleko veće gluposti se mogu čuti na televiziji i u štampi. Odvratno je vreme ovo, gde smo to mi kao nacija i civilizacija stigli?

Odgovori 20 2
Maja

04.03.2024 18:10

Sve verske organizacije su sekta jer su otpadnici od reči Božije,a ovo nije sekta već satanizam. To učite ljude na jogi i sličnim gadostima.

Maja

04.03.2024 18:10

Sve verske organizacije su sekta jer su otpadnici od reči Božije,a ovo nije sekta već satanizam. To učite ljude na jogi i sličnim gadostima.