ĐINĐIĆA NIŠANILI SA PET ZOLJA: Prvi iskaz Miladina Suvajdžića, poznatijeg kao Đura Mutavi, posle ubistva PREMIJERA

Autor:

Hronika

02.03.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do detalja opisao sve što je prethodilo atentatu, ali i ono što se događalo nakon toga

ĐINĐIĆA NIŠANILI SA PET ZOLJA: Prvi iskaz Miladina Suvajdžića, poznatijeg kao Đura Mutavi, posle ubistva PREMIJERA

Foto: Profimedia, Privatna arhiva

Srpski telegraf došao je u posed zapisnika sa saslušanja Miladina Suvajdžića, poznatijeg kao Đura Mutavi, nakon njegovog hapšenja, 16 dana posle atentata na premijera Zorana Đinđića.


Mutavi je do detalja opisao sve što je prethodilo likvidaciji premijera, ono što se događalo na sam dan ubistva, kao i poteze koje su "zemunci" povlačili sve do njegovog hapšenja. Između ostalog, otkrio je i da je pre atentata ispred zgrade Vlade Đinđić trebalo da bude ubijen na auto-putu kod hale Limes, sada beogradska Arena) s pet zolja.

 

AKO SE POJAVI SLIKA, SVI ŠTEKOVI PADAJU

Dan posle atentata sam otišao kod Spasojevića, moja slika tada još ne izlazi. Kod njega smo pričali o problemu - šta ako se pojavi moja tačna slika, svi štekovi će da padnu i šta dalje. On je šetao po stanu i navaljivao na mene da sa svojom majkom idem i da kupimo neku kuću da bi on u njoj bio siguran.

KUM SE HVALI: ALA GA JE ZVEKI SAŠIO

Prvi put sam upoznao Zvezdana, čiji je nadimak bio Zveki, posle ubistva, a pominjao se prethodnih deset dana. Tu je bio i Kalinić. Seli smo, ja sam preneo šta mi je Dušan rekao u pogledu promene stana, za Zvekija da ide u jedinicu, da Zveki tamo drži stvari pod kontrolom, da je sve na njemu i Gumaru. U jednom momentu, kada je Zveki nešto ustao od stola, kum Mile je rekao: "Ala ga je sašio."

ZAKASNILI SU 15 SEKUNDI DA PUCAJU NA PREMIJERA

Na vestima sam video šta se dogodilo kod hale Limes. Meni je bilo potpuno jasno šta se dogodilo. Sutra ujutro, kada sam se video s Mišom (Miloš Simović, op. aut.), ispričao mi je da je Bagzi trebalo prvi da skrene da preseče, a on iza Bagzija. On je meni pričao da je njegov kamion bio spor i da nije mogao da stigne Bagzija.
Rekao mi je da su se drugi učesnici Mile Luković, Sretko Kalinić, Vlada Budala i neki Zveki, ja tada ne znam ko je to, nalazili na nekom uzvišenju od zemlje pored hale Limes. Ispričao mi je da je trebalo gađati zoljama po koloni Đinđića, a da je on zakasnio samo 15 sekundi jer su svi bili na tom uzvišenju pripremljeni da izvrše atentat.
Ispričao mi je kako je trebalo da prepreče auto-put s dva kamiona. Miloš nije stigao da se kamionom poveže s kamionom Bagzija i tako zatvore ceo put da kolona ne može napred. Kako mi je Miša pričao, trebalo je da se gađa s pet zolja.


GDE JE PUŠKA ZAKOPANA

Posle atentata sam im preneo Dušanovu poruku za pušku, a oni su tu počeli da pričaju gde treba da se zakopa puška. Rekli su da Ninoslav, koji može da se kreće jer njegova slika nije izašla, može pušku da zakopa kod Limesa pošto mu je to najbliže od garaže. Na osnovu te informacije ja bih mogao da ukažem na šire mesto gde je puška zakopana.

MASKIRALI SE PERIKAMA
O samom ubistvu Đinđića pričali su da su koristili perike i jedan od njih je imao naočare. Očigledno su bili preplašeni. Video sam da ne znaju šta dalje... Oni su očekivali da ih ja smirim, ali ja sam važio za mnogo veću kukavicu nego što su oni, a to je istina.

KUPOVINA KUĆE U VOJVODINI
Nakon ubistva Spasojević je rekao meni da s majkom Iboljkom kupim kuću, da on bude u njoj siguran. Sutradan, majka i ja smo tražili da kupimo kuću, našli smo je u Putincima, u Sremu, kuću smo kaparisali jer nismo imali para za isplatu. Mi smo čoveku dali 500 evra, a cena je bila 12.500 evra. Čovek je rekao da dođemo narednog dana po ključeve.

ŠLJUKA SE OSILIO, MORAO JE BITI UBIJEN

Što se tiče ubistva Šljukić Sredoja zvanog Šljuka, njega sam poznavao odranije. Bio sam prisutan zadnji dan, uoči njegovog ubistva u stanu, u šteku u Arsenija Čarnojevića 158, taj stan, kao i sve, iznajmio sam ja. Ime tog Šljuke se često pominjalo kao tema za njegovu likvidaciju od Dušana i Kuma. Jednom prilikom u šteku video sam da je Dušan bio jako besan, a razlog njegove ljutnje na Šljuku je taj što je ovaj saznao da je ovaj pokupio na jednom mestu desetak automobila sa svojim ljudima. Dušan je besneo kako se Šljuka osilio, kako se uzdigao i tu je rekao da Šljuka mora da se ubije.
Tri dana posle tog događaja u šteku svi ovi koje sam nabrajao bili su u pratnji Šljuke, a i Dušan je uveče izlazio s Peletom u pratnji. Četvrtog dana rekao mi je Dušan: "Ej, džukelo, izađi i ti napolje radi malera." Ja sam bio sa Simović Mišom u autu. To je bilo na Bežaniji, gde je Šljuka živeo. U žbunju su bili Vlada Budala i Aca, na jednom izlazu koji je mogao da koristi Šljuka bili smo Miša i ja, a na drugom Dule Krsmanović sam. Ubrzo je Dule Krsmanović došao i seo kod nas u auto, a negde na Tošinom bunaru u mraku stajao je sivi borbeni audi. U tom autu su bili Bagzi, kao vozač, Kum i Sretko Kalinić. Mi smo tu svi sedeli oko tri sata, a Dušan se sve vreme pored nas vozi s Peletom u vektri trula višnja BG registracija. Ja sam rekao Miši: "Dugo stojimo, primetiće nas policija." Ja sam rekao: "Idem da se prošetam." Kako sam ja otišao 10 metara tako je pored auta stala interventna, video sam da ih ispituje, a otišao sam peške gore do autobuskog stajališta. Nakon toga sam otišao u stan u Arsenija Čarnojevića 158. Svi su se tu posle okupili i čuo sam da je Šljuka ubijen. Ubili su ga Kum i Sretko Kalinić, pucali su obojica, jednim autom su ga stigli i ubili, nije bilo nikakve španske kragne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading