"PORUKA KOSTE KECMANOVIĆA KOJA MORA ŠTO PRE DA BUDE DOSTAVLJENA MILJANI?!" Kakve su to tajne između majke i maloletnog zlikovca?!

Autor:

Hronika

20.02.2024

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je portal Republika ranije pisao odnos Miljane i Koste Kecmanović je dosta turbulentan.

"PORUKA KOSTE KECMANOVIĆA KOJA MORA ŠTO PRE DA BUDE DOSTAVLJENA MILJANI?!" Kakve su to tajne između majke i maloletnog zlikovca?!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen

Kosta Kecmanović koji je počinio masakr 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića smešten je na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Dečak je tamo na veštačenju, a svakodenvno su sa njim dva čuvara. 

Kako je portal Republika ranije pisao odnos Miljane i Koste Kecmanović je dosta turbulentan. U više navrata je hteo da majci piše pismo, želeo daje degradira pred sudom, novinarima, stalno želi da je vređa itd...

Foto: Facebook, NEmanja Pancic, Nikola Mutić

Suđenje porodici Kecmanović

"Reč koja mora što pre da bude dostavljena Miljani Kecmanović!"

Kosta je uporno tražio papir i olovku, kako bi poslao poruku kako kaže "Njoj". U više navrata je koristio "Ona" i "Njoj" na svaki pomen njegove majke. Uopšte ne koristi ni mama ni Miljana. Izričito je rekao da želi da napiše samo jednu reč, koja mora biti dostavljena Miljani Kecmanović što pre - navodi izvor za Republiku. 

Kako nezvanično saznajemo, on je u jednom trenutku na Klinici, okrenut prema prozoru, viknuo: "Istrunućeš u zatvoru!" Kad ga je jedan od policajaca upitao kome se obraća, on mu je hladnokrvno odgovorio: "Onoj ženi što se zove majka."

On je već ranije, često menjajući raspoloženje, iskazivao bes prema majci koji nikome od zaposlenih u klinici nije jasan. Umislio je da će moći da bude prisutan na suđenju Miljani i ocu Vladimiru, gde je hteo da "sve ispriča". Na šta je mislio, nije rekao - objašnjava obavešteni izvor iz bolnice.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Miljana Kecmanović

"Miljana treba da pati?!" 

Kostin odnos s majkom je, u najmanju ruku, jeziv. Kako je istraga pokazala, on je mesecima planirao kako će izgledati masakr u "Ribnikaru" i pritom želeo samo jednu stvar, da Miljana Kecmanović pati.

On je majku jednog ubice iz dokumentarnog filma poistovećivao sa svojom jer je smatrao "da ona nema saosećanja za njegove probleme". Zapravo, hteo je da pate majke njegovih ubijenih drugara, ali i njegova. Tu patnju, kao i krike uplašene i ranjene dece, video je kao neku vrstu kompenzacije za svoju duševnu bol - naveli su ranije izvori.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Miljana Kecmanović

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Iva

23.02.2024 21:51

Pa sta nije jasno? Mrzi majku jer je zshtevala ne samo skroz odlican uspeh, vec i najvisa postignuca na takmicenjima iz svih predmeta. Posto je Kosta prosecno dete, nije mogao da ispuni mamine ambicije, pukli su savovi.

Odgovori 13 4
Eto!

01.03.2024 22:45

Kad bi umela da misli, za ovu likusu bi dovoljna kazna bio duboki prezir njenog sina.

Odgovori 10 2