EVO KOLIKU ODŠTETU OD KECMANOVIĆA TRAŽI PORODICA JEDNE OD ŽRTAVA: Pokrenuta parnica!

Autor:

Hronika

21.07.2023

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica jedne od žrtava, koju je ubio dečak-ubica u OŠ "Vladislav Ribnikar", je podnela privatnu tužbu protiv majke dečaka, u kojoj traže odštetu za smrt bliske osobe, potvrđeno je za "Blic".

EVO KOLIKU ODŠTETU OD KECMANOVIĆA TRAŽI  PORODICA JEDNE OD ŽRTAVA: Pokrenuta parnica!

Foto: Facebook, ST/V. LUKIĆ

Kako saznajemo, u pitanju su majka, otac, brat i sestra jedne od žrtava pucnjave u Ribnikaru. Oni su juče podneli privatnu tužbu protiv majke dečaka, koja će se voditi u parničnom postupku.

Kako nezvanično saznajemo, oni zahtevaju naknadu nematerijalne štete zbog smrti bliske osobe, kao i straha i bola, a iznos koji potražuju iznosi oko 300.000 evra.

U pitanju je porodica koja je prva predala predlog Višem sudu da se majki dečaka-ubice privremeno zabrani raspolaganje imovinom. Nakon toga, u tome su im se pridružile još 27 članova porodica ubijenih, koji su takođe podneli predlog sudu.

Svi koji su podneli predloge imaju rok od 30 dana da pokrenu privatnu tužbu, a jedna od porodica je to juče uradila.

Protiv oca i majke donete 4 mere

Podsetimo, ocu i majci dečaka ubice je privremeno zabranjeno da raspolažu nekretninama i novcem. Ovo je, po predlogu porodica ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" usvojio Viši sud u Beogradu. Ipak, ovo je samo privremeno rešenje, koje za cilj ima da "obezbedi" sredstva kojima bi se isplatila naknada štete porodicama oštećenih, za smrt njihovih najbližih.

Protiv majke dečaka ubice se ne vodi krivični postupak, a kako je ranije saopštilo tužilaštvo, protiv nje je pokrenuta predistraga, formiran je predmet, kako bi se utvrdilo da li je učinila krivično delo zlostavljanje i zapuštanje deteta.

Sud je u odnosu na majku usvojio dva rešenja, koja su takođe predložile porodice ubijenih. Prvo su četiri osobe podnele predlog da se donese privremena mera zabrane raspolaganja imovinom.

- M. K, majka dečaka ubice, u svom vlasništvu ima tri stana i garažno mesto. Ona je u jednom stanu i garažnom mestu jedini vlasnik, dok je u ostala dva stana ona vlasnik 50 odsto - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading