I DALJE JE NAJBOLJI, A DOKLE ĆE BITI, NE ZNAMO: Predstojeće nedelje daće odgovor! Đoković napušta tron!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.05.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme za Rolan Garos obaviće na turniru u Ženevi.

I DALJE JE NAJBOLJI, A DOKLE ĆE BITI, NE ZNAMO: Predstojeće nedelje daće odgovor! Đoković napušta tron!?

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, započinje još jednu nedelju na prvom mestu ATP liste.

Najveća senzacija ovogodišnjeg Mastersa u Rimu, dogodila se u nedelju 12. maja kada je čileanski teniser Alehandro Tabilo nakon samo dva odigrana seta, rezultatom 2:0 (6:2, 6:3) savladao Novaka Đokovića i eliminisao ga sa turnira na kojem je šest puta stizao do trofeja.

Uoči predstojećeg Rolan Garosa, na kojem će biti prvi nosilac, Đoković je odlučio da nastupi na turniru u Ženevi, kako bi se još jednom oprobao na šljci pred turnir koji može odrediti i njegovu sudbinu na vrhu liste najboljih tenisera planete.

Đoković j započeo svoju 426. nedelju na vrhu ATP liste, dodavši još jednu nedelju na svoj rekordni staž na prvoj poziciji. On i ovog ponedeljka 20. maja na svom kontu ima 9.860 bodova, dok prvi pratilac, Italijan Janik Siner ima sakupljenih 8.770 poena. Treći na listi najboljih, jste Španac Karlos Alkaraz sa 7.300 poena.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

ATP lista - ponedeljak, 20. maj

 

Kao što je već istaknuto, Novak Đoković će biti prvi nosilac na Rolan Garosu, što je rezultat njegove trenutne pozicije na ATP listi. On će braniti titulu i 2.000 bodova, a pred njim je ozbiljan zadatak da zadrži prvo mesto ATP karavana. Ukoliko Janik Siner, koji se trenutno povredio, ne bude učestvovao, Đoković će morati da stigne bar do finala kako bi sačuvao prvu poziciju. Međutim, ukoliko Siner bude učestvovao, imaće šansu da dođe do prvog mesta bez obzira na to šta Novak uradi.

Kada je reč o turniru u Ženevi, Novak bi već u drugom kolu mogao da se sastane sa Endi Marejem, a u proklamovanom četvrtfinalu mogao bi da se sretne sa Talonom Griksporom ili Denisom Šapovalovim, potom u polufinalu sa Tejlorom Fricom ili Džejkom Drejperom, a u finalu sa Kasperom Rudom ili Benom Šeltonom.

Odluka Novaka da igra u Ženevi pred Rolan Garos dolazi nakon rane eliminacije na mastersu u Rimu. Zanimljivo je da je odigrao samo šest mečeva na šljaci ove sezone, te je jasno da mu nedostaju dueli na ovoj podlozi pred Otvoreno prvenstvo Francuske, na kom brani trofej osvojen prošle sezone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading