METAK KOJI JE PRONAĐEN ISPRED "RIBNIKARA" NOSI OVU PORUKU: Pogledajte ŠOK fotografiju!

Autor:

Hronika

12.06.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija istražuje jednu poruku koju može da nosi ostavljeni metak ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" tokom pomena žrtvama masakra koji je počinio Kosta Kecmanović.

METAK KOJI JE PRONAĐEN ISPRED "RIBNIKARA" NOSI OVU PORUKU: Pogledajte ŠOK fotografiju!

Foto: ST/N. PANČIĆ/Printscreen

Kosta Kecmanović, metak

Prošlo je 40 dana otkako je Srbiju pogodila vest o jezivom masakru koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio dečak Kosta Kecmanović ubivši devet svojih drugova i radnika obezbeđenja ove obrazovno-vaspitne ustanove. Juče se održao pomen žrtvama ispred škole, a ono što je ostavljeno na ogradi ispred zgrade je dodatno šokiralo ljude.

Naime, tokom pomena neko je na ogradi ostavio kačket koji na sebi ima metak. Odmah prilikom pronalaska zrna municije obaveštena je policija koja je uklonila potencijalnu pretnju.

Kako portal Republika.rs saznaje, policija istražuje da li je metak poruka osvete, kao i ko je taj neko ko želi da poruči da će biti osvećene žrtve Koste Kecmanovića.

Prema našim saznanjima, policija nadzire majku Koste Kecmanovića, Miljanu Kecmanović, kao i njenu ćerku.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Metak ispred OŠ Vladislav Ribnikar

Inače, nakon saslušanja Miljani Kecmanović je određena zabrana napuštanja zemlje zbog istrage koja se protiv nje vodi, a kojom će se utvrditi da li je prema sinu počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Roditelji ubijenih i povređenih učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, spremaju tužbe protiv oca i majke dečaka (13), koji je 3. maja počinio masakr u ovoj beogradskoj školi.

Kako navodi dobro obavešten izvor, roditelji žrtava već su angažovali advokate, koji pripremaju privatne tužbe.

- Neutešni roditelji žrtava iz škole na Vračaru odlučili su da potraže pravdu na sudu i tužiće roditelje dečaka koji im je naneo nezamislivu patnju - kaže izvor i dodaje:

- S obzirom na to da dečak koji im je usmrtio decu nije krivično odgovoran jer u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina, i njemu po zakonu ne može da se sudi, majke i očevi ubijenih i ranjenih odlučili su da sami pokrenu postupke pred sudom.

Da podsetimo, i Kosta Kecmanović je progovorio nakon masakra. Mukotrpan rad istražitelja koji rade na slučaju se isplatio te je dečak-ubica izgovorio par rečenica u kojima je čak otkrio i potencijalni motiv masovnog ubistva koje je počinio.

- Dečak je rekao da je ključni trenutak bio kada mu je prišao čuvar Dragan Vlahović i da je tada odlučio da krene u masakr. Uprkos tome što je u ranac spakovao sve što mu je bilo potrebno za krvavi pir - pištolj i Molotovljeve koktele - bio je neodlučan. Razmišljao je da nazove majku i sve joj prizna, a onda se pojavio radnik obezbeđenja koji ga je upitao zašto kasni na čas i rekao mu da treba da požuri. Tada je pomislio da je provaljen, likvidirao je Vlahovića, a onda nastavio dalje da ubija.

Na sve to je dodao da mu je jedino žao što ne može da vidi majku kako pati. I da mu je žao što nije video to kad je saznala šta je uradio! Maltene je time rekao da je to motiv masovnog ubistva koje je počinio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (8)

Loading
CSI

12.06.2023 18:47

Slučaj zaključen - kačket je nadjen ispred III gimnazije i javio se u PU čovek koji ga je izgubio. Veze nema sa ubistvima.

Jelena

12.06.2023 23:57

@CSI - Da li je slučajno isti čovek izgubio i metak?!

Eva

13.06.2023 08:19

@CSI - Kako je izgubio plastični metak koji je proširen za kačket?

Vidovdan

13.06.2023 10:05

Roditelj mora imati vremena za svoju decu. Roditelj mora 100% poznavati svoje dete, njegovu dušu... Bebisiterka može samo u nekim stvarima biti od pomoći u kući, a kod "normalnih" roditelja, majčinu ljubav i ocevu pažnju, ne može niko zaminiti. Ovde vidimo nekakve kontradiktorne izjave bebisiterke, kao, kako kaže, nije znala da Kosta ide u streljanju sa ocem? Očigledno, dečak je zalutao u psihičkom, duhovnom razvoju... Po meni, jedno je zakon o mogućnosti kažnjavanja maloletnika, a drugo je psihofičički razvoj dece koji je dosta individualana. Jedno je sigurno tacno da je Kosta bio vrlo inteligentan a nije imao dovoljno pažnje roditelja i da je njegova inteligecija otišla skroz ukrivo. Ko može da izvrši takav zločin, može i da odgovara. Psiholozi znaju sve o psihičkom razvoju dece, tako da nema dileme da li se Kosti može suditi za takav monstruozni čin i da je maloletan, tj da nema punih 14 godina. Odgovorni su i roditelji a i bebisiterka...

Odgovori 6 10