POTEZ KOJI JE ŠOKIRAO KOŠARKAŠKI SVET: Bizarna situacija! Šta rade sudije? (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.04.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slični potezi su već nebrojeno puta zabeleženi na NBA parketima.

POTEZ KOJI JE ŠOKIRAO KOŠARKAŠKI SVET: Bizarna situacija! Šta rade sudije? (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/BasketNews

NBA liga smatra se najboljom košarkaškom ligom na svetu, ali neretko pojedini događaji na parketima izazivaju nevericu kod ljubitelja košarke, a psotavlja se i pitaje čemu služe delioci pravde koji ne vide, ili ne žele da vide poteze koji se protive pravilima igra pod obručima.

Tokom prethodne noći u "Futprint Centru" u Finisku odigran je treći meč serije zapadne konferencije u kojem je ekipa Minesote slavila rezultatom 126:109 (34:32, 25:21, 36:20, 31:36) čime je ekip Minesote stigla do trećeg trijumfa u seriji i nalazi se na pragu polufinalne konferencijske serije protiv Denvera našeg Nikole Jokića.

Meč je obeležio košarkaš Minesote Entoni Edvards koji je ubacio 36 poena, ostvarivši i učinak od devet skokova i pet asistencija i slobodno se može reći da je bio nerešiva enigma za odbranu domaće ekipe.

Međutim sam meč je obeležio događaj sa početka utakmice, tačnije u četvrtom minutu. Rudi Gober je krenuo u kontranapad, a na polovini protivničkog dela terena je krenuo na "dokorak" u kojem je Francuz načinio daleko više koraka. Na kraju je Gober i poentirao, a sudija koji je nalazio na samo par metara od navedenog događaja, ništa "nije video", a ni protesti sa klupe domaćeg sastava, nisu urodili plodom.

 

 

Ovaj potez je izazvao reakciju navijača i analitičara, te je ostavio mnoge da se pitaju da li je Gober zaista napravio prekršaj prema pravilima lige.

S obzirom da se slične situacije u NBA ligi neretko događaju, mora se postaviti pitanje kvaliteta delilaca pravde, ili možda u NBA ligi važe neka druga pravila košarkaške igre koja su u koliziji sa ostatkom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading