USTANIČKA VRVI OD POLICIJE: Nastavak suđenja veka, Srđan Lalić i Velja Nevolja oči u oči (FOTO)

Autor:

Hronika

08.11.2022

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici klana Veljka Belivuka dovedeni su iz Centralnog zatvora u Specijalni sud.

USTANIČKA VRVI OD POLICIJE: Nastavak suđenja veka, Srđan Lalić i Velja Nevolja oči u oči (FOTO)

Foto: St/N. Pančić

Specijalac ispred Specijalnog suda

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, kao i članovima njihove organizovane kriminalne grupe, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje u nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Pripadnici klana Veljka Belivuka dovedeni su iz Centralnog zatvora u Specijalni sud, a ispred zgrade u Ustaničkoj je opsadno stanje. Pripadnici specijalnih jedinica su na svim prilazima, a veliki broj njih je i u zgradi suda.

U nastavku suđenja se očekuje dalje davanja iskaza Srđana Lalića, koji je svoje svedočenje otpočeo tokom ročišta održanog juče.

Lalić se nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu zatvora od 18 godina ispriča sve o zločinima ove kriminalne grupe.

Nakon Lalića, očekuju se iskazi i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

Da podsetimo, Srđan Lalić je juče pričao o ubistvima za koja se grupa tereti optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal, ali i o ubistvima koja se na njoj nisu našla.

Najpre je pričao o ubistvu Vlastimira Miloševića, poznatom kao ubistvo na šinama, za šta su Belivuk i Miljković oslobođeni usled nedostatka dokaza, tvrdeći da su od njega vođe grupe tražili da postavi kamere i uređaje za praćenje u Miloševićev auto.

Sledeće ubistvo koje je Lalić pomenuo je ubistvo Gorana Mihajlovića 2020. godine, koga su pripadnici grupe prvo otrovali cijanidom i zatim njegovo telo spalili.

On je rekao da je Ljubomira Markovića Kiću ubio Ljubomir Lainović, po nalogu Belivuka i Miljkovića, kao i da su tada koristili Lalićevo vozilo.

Objasnio je sudu da je Lainović zajedno sa još jednim muškarcem (Brašnjovićem kako je Lalić rekao) ubio Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, ali da su obojica ubrzo nakon toga likvidirani u Severnoj Makedoniji.

Dalje je ispričao da je učestvovao u otmici Miljkovićevig kuma Mirka Kojića, koji je nakon toga ubijen u kući u Ritopeku, tako što su ga davili produžnim kablom dok mu nije pukao vrat.

Lalić je pričao i o kući u Ritopeku, navodeći da je Radoje Zvicer učestvovao u njenoj kupovini, kao i da su tu kuću pripadnici zvali "klanica".

Aleksandar Gligorijević je, prema rečima Lalića, sledeći ubijen.

Dalje je Lalić objasnio na koji način je otet i ubijen Goran Veličković u kući u Ritopeku. To je, kako je naveo, bio prvi put da prisustvuje ubistvu i da je bio iznenađen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading