ITALIJANI PROKLINJU SUDBINU I PARIZ! Cicipas DRHTATO, pa FURIOZNO prošao u četvrtfinale RG!

Autor:

Sport

02.06.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki teniser preokretom eliminisao Matea Arnaldija.

ITALIJANI PROKLINJU SUDBINU I PARIZ! Cicipas DRHTATO, pa FURIOZNO prošao u četvrtfinale RG!

Foto: Tanjug/AP

Grčki teniser Stefanos Cicipas je pokazao pravo šampionsko srce u dramatičnom duelu sa Mateom Arnaldijem u osmini finala Rolan Garosa.

Iako je gubio od 35. igrača na ATP listi, uspeo je deveti teniser sveta da se izvuče i da spasi četiri set lopte, "ukradu" set u taj-brejku i na kraju trijumfuje sa 3:1 u setovima.

Cicipas je bio suočen sa teškim izazovom kada je Arnaldi imao brejk prednosti i tri set lopte na svom servisu. Međutim, grčki teniser je pokazao izuzetnu mentalnu snagu i uspeo je da preživi sve te pretnje, čime je preokrenuo tok meča u svoju korist.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mateo Arnaldi

Nakon što je uspeo da "ukrade" set u tajbrejku, Cicipas je teškom mukom slomio otpor Arnaldija i da dobije drugi set, koji se pokazao ključnim za ishod meča. Nakon toga, Arnaldi je bio slomljen, a Cicipas je dominirao naredna dva gema, osiguravši svoje mesto u četvrtfinalu.

Cicipasu će u četvrtfinalu protivnik biti verovatno Karlos Alkaraz iz Španije, koji ima ubedljivu prednost protiv Feliksa Ože-Alijasima, jer Španac vodi sa 2:0 u setovima. Očekuje se da će grčki as morati da pokaže svoje kvalitete i borbeni duh kako bi se plasirao u dalje takmičenje.

Stefanos Cicipas je definitivno pokazao svoju izuzetnu sposobnost da se izbori sa teškim situacijama i da preokrene tok meča u svoju korist, što ga čini jednim od najinteresantnijih tenisera na Rolan Garosu ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading